opc_loader
Manufacturer

TAKOM 2031 WWI Heavy Battle Tank MK.I MALE

Item No.: TAKOM 2031
TAKOM

WWI Heavy Battle Tank MK.I MALE with "Sponson Crane & Trailer"

Britse heavy tanks waren een reeks verwante voertuigen door de ontwikkelde Britse leger tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Mark I was 's werelds eerste tank te bestrijden voeren. Geboren uit de noodzaak om de overheersing van breken loopgraven , prikkeldraad en machinegeweren over de slagvelden van het Westelijk Front , het was het eerste voertuig te noemen "tank", een naam gekozen als een hulpmiddel om de geheimhouding en om zijn ware verhullen doel.

De Mark I kwam in dienst in augustus 1916 en werd voor het eerst in actie op de ochtend van 15 september 1916 tijdens de Slag bij Flers-Courcelette , onderdeel van de Somme Offensive. Met uitzondering van de weinige interim Mark II en Mark III tanks, werd gevolgd door de grotendeels gelijk Mark IV, die voor het eerst zag strijd in juni 1917. de Mark IV werd gebruikt massaal (ongeveer 460 tanks) aan de Slag bij Cambrai in november 1917 . The Mark V, met zijn sterk verbeterd transmissie, in dienst medio 1918.

Drie uitvoeringen mogelijk;

  • WWI Heavy Battle Tank MK.I MALE - "HMLS Sir Archibald", Palestine, Gaza Strip, 1917.
  • WWI Heavy Battle Tank MK.I MALE - C19 "HMLS Clan Leslie", preserved in the Tank Museum, Bavington, this tank took part in the Battle of Somme, autumn 1916.
  • WWI Heavy Battle Tank MK.I MALE - Somme river, autumn 1916, C Company.

Color info and profiles by; ammo of MIG jimenez

82,50

Sold Out

Reviews (0)
TAKOM 2031 WWI Heavy Battle Tank MK.I MALE does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.

Matching Products For:

Alternative Products For:

Last viewed items