opc_loader
Merken

Hasegawa WL-C093 TATSUTA Imperial Japanese Navy Light Cruiser

Artikelnr: Hasegawa WL-C093
Hasegawa

IJN TATSUTA Imperial Japanese Navy Light Cruiser

water line series

Tatsuta was het tweede schip in de twee schepen Tenryū klasse van lichte cruisers in de Imperial Japanese Navy (IJN). 

De Tenryū- klasse schepen waren in wezen vergroot destroyers, die in veel opzichten vergelijkbaar zijn met de Kagerō- klasse.

De Tenryū- klas was ontworpen om als vlaggenschip te werken voor flotillas van de destroyers. Het ontwerp vertegenwoordigde een tussenklasse tussen de lichte cruiser en de vernietiger, die in de andere overzees van de tijd weinig tegenhangers had, hoewel het geïnspireerd was op een vergelijkbaar concept met de Cruisers van de Arethusa en de C-klasse van de Royal Navy. De IJN en de Japanse scheepsbouwindustrie waren nog steeds nauw verbonden met die van de Britten door de Anglo-Japanse Alliantie, en waren in staat om die ervaring te verbeteren.

Op 12 maart 1944 vertrok Tatsuta Kisarazu, Chiba met een groot versterkingsconvooi naar Saipan. Op 13 maart 1944 werd het konvooi aangevallen door de onderzeese USS Sand Lance, op haar eerste oorlogspatrolie, 40 km (64 km) NNE van Hachijōjima ( 32 ° 52'N139 ° 12'E ). Een of twee torpedo's slaan Tatsuta op haar stuurboordzijde. Zesentwintig bemanningsleden werden gedood en tien gewond, en ze zonk nadat haar bemanning probeerde de schade voor enkele uren te controleren. De destroyers Nowaki en Uzuki redden de overlevenden, waaronder Captain Torii en Admiral Takama. De vrachtschip Kokuyo Maru (4667 GRT) werd ook in dezelfde aanval tot zinken gebracht.

Tatsuta werd op 10 mei 1944 uit de marine lijst getroffen.

Schaal 1:700

19,95
x
Beoordelingen (0)
Hasegawa WL-C093 TATSUTA Imperial Japanese Navy Light Cruiser heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: