opc_loader
Merken

RM-012 R.N. Roma 1942 -1943 Italian Navy Battleship

Artikelnr: RM-012

R.N. Roma 1942 -1943 Italian Navy Battleship

water line series

Roma, was het vierde Vittorio Veneto - klasseslagschip van de Regia Marina in Italië (Royal Navy). 

Roma werd op 14 juni 1942 in de Regia Marina ingezet, maar op dat moment was er in Italië nog een ernstig brandstoftekort dat haar niet werd ingezet. In plaats daarvan was ze samen met haar zusenschepen Vittorio Veneto en Littorio gebruikt om de anti-vliegtuigverdediging van verschillende Italiaanse steden te versterken. In deze rol werd ze in juni 1943 ernstig beschadigd van bombardementen op La Spezia. Na reparaties in Genuadoor heel juli en augustus werd Roma ingezet als het vlaggenschip van Admiral Carlo Bergamini in een grote strijdgroep die uiteindelijk de drie Vittorio Veneto's, acht kruisers en acht destroyers omvatte. Hun doel was de geallieerde schepen aan te vallen die Salerno naderen om Italië in te trekken ( Operation "Lawine" ), maar in werkelijkheid voer de Italiaanse vloot naar Malta om over te geven na Italië's wapenstilstand van 8 september 1943 met de geallieerden.

Toen de Duitsers daarover informatie ontvingen gingen deze gelijk tot een aanval over, een Dornier 217s van de Duitse Luftwaffe's specialistische vleugel KG 100, die met Fritz X radio-gecontroleerde bommen viellen de RN Roma aan en deze werd tot zinken gebracht. 

59,95
x
Beoordelingen (0)
RM-012 R.N. Roma 1942 -1943 Italian Navy Battleship heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

  • Nederlands
  • English
  • Français