opc_loader
Merken

Seals Models SMP-001-3800 IJN MIKASA Imperial Japanese Navy Armopred Cruiser

Artikelnr: Seals Models SMP-001-3800

IJN MIKASA Imperial Japanese Navy Armopred Cruiser

water line series

Mikasa is een pre-dreadnought slagschip gebouwd voor de Imperial Japanese Navy (IJN) in de late 1890's. 

Het schip diende als het vlaggenschip van Admiral Tōgō Heihachirō gedurende de Russische-Japanse Oorlog van 1904-1905, waaronder de Slag van Port Arthur op de tweede dag van de oorlog en de gevechten van de Gele Zee en Tsushima. Dagen na het einde van de Russo-Japanse oorlog ontplofte Mikasa's magazijn per ongeluk het schip. De bemanning wist het schip te redden en haar reparaties duurden twee jaar om te voltooien. Vervolgens diende het schip tijdens de Eerste Wereldoorlog als kustverdedigingsschip en steunde Japanse strijd krachten tijdens de Siberische interventie in de Russische Burgeroorlog.

Na 1922 werd Mikasa ontmanteld in overeenstemming met het Washington Naval Treaty en bewaard als museumschip in Yokosuka. Ze werd  verwaarloosd tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en tijdens de bezetting van Japan pas in de late jaren 1950 volgde er een uitgebreide renovatie. Ze is nu volledig hersteld als museumschip en kan bezocht worden in het Mikasa Park in Yokosuka.

Mikasa is het laatste overblijvende voorbeeld van een pre-dreadnought slagschip overal in de wereld.

Twee versies mogelijk;

  • IJN MIKASA - 1904

  • IJN MIKASA - 2010

Schaal 1:700

Seals Models SMP-001-3800

44,95
x

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0)
Seals Models SMP-001-3800 IJN MIKASA Imperial Japanese Navy Armopred Cruiser heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: