opc_loader
Merken

Revell 03959 Supermarine SPITFIRE Mk.II RAF Fighter

Artikelnr: Revell 03959
Revell

Supermarine SPITFIRE Mk.II RAF Fighter

De Supermarine Spitfire was een Brits jachtvliegtuig. Het toestel werd in 1938 in productie genomen door Supermarine Division, Vickers Armstrong Ltd.. Het toestel werd gedurende de gehele Tweede Wereldoorlog ingezet door de geallieerden, voornamelijk door de RAF

Het vliegtuig is vooral bekend door de beslissende rol die het speelde tijdens de Slag om Engeland.

De meeste deskundigen zijn van mening dat de vliegeigenschappen van de Spitfire en zijn Duitse tegenstander, de Messerschmitt Bf 109 elkaar maar weinig ontliepen. De voordelen van de Spitfire waren de bijzondere vleugels, die een betere manoeuvreerbaarheid gaven; een groter motorvermogen en een beter zicht vanuit de cockpit. De bolvormige kap bood de mogelijkheid om zowel naar beneden, naar boven als in het rond te kijken. Een aanvankelijk nadeel van de Spitfires was dat de erin toegepaste Rolls-Royce Merlin-motor ter verkrijging van een maximaal vermogen met carburateurs was uitgerust, terwijl de Messerschmitt over een injectiemotor beschikte. Door de carburateurs kon de Spitfire geen lange tijd ondersteboven vliegen of steile duiken uitvoeren, omdat bij negatieve zwaartekrachten de motor te weinig brandstof kreeg en daardoor kon uitvallen.

Eén uitvoering mogelijk;

  • Supermarine SPITFIRE Mk.IIa - No.71 "Eagle" Squadron, Royal Air Force, North Weald, England, August 1941.

Afmetingen;

  • Lang; 188 mm.
  • Breed; 225 mm.

Aantal onderdelen; 34

Revell verf kleur nr.'s; 9 / 15 / 43 / 48 / 59 / 68 / 77 / 83 / 84 / 99

Schaal 1:48

Revell 03959

14,95
x

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0)
Revell 03959 Supermarine SPITFIRE Mk.II RAF Fighter heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: