opc_loader
Merken

Airfix A73011 SHORTS TUCANO T.1 "LEST WE FORGET"

Artikelnr: Airfix A73011
Airfix

SHORTS TUCANO T.1 "LEST WE FORGET"

LIMITED EDITION of 2.000 PCS

The Short Tucano is een tweesitige turboprop basistrainer gebouwd door Short Brothers in Belfast, Noord-Ierland . Het is een licentie-ingebouwde versie van de Braziliaanse Embraer EMB-312 Tucano. De belangrijkste exploitant is de Royal Air Force met export naar Kenia en Koeweit.

Sinds de eerste leveringen aan het RAF in 1989, is de Tucano nu hoofdzakelijk actief in de No.1 Flying Training School van RAF Linton-on-Ouse om een ​​snelle vliegenopleiding te bieden aan RAF en RN-piloten, op 72 (Reserve) Squadron. Studenten piloten vliegen ongeveer 130 uur tijdens hun training op de Tucano voordat ze verder gaan naar het Hawk T2- vliegtuig in de RAF-vallei.

De Short Tucano vervangde de Jet Provost als basistrainer voor het RAF, en bereide de piloten voor de voortgang van de Hawk T1 geavanceerde vliegende training. Het vliegtuig bleek 70% goedkoper te zijn dan zijn voorganger. Het ongelukrecord van Tucano is ook opvallend beter dan andere ab-initio-trainingsvliegtuigen, met slechts drie vliegtuigen in meer dan 20 jaar afgeschreven.

In maart 2007, over het ervaren van de Oorlog in Afghanistan, debatteerde het Britse parlement het idee om Harriers en Tornados voor gewapende Short Tucanos te vervangen tijdens nauwe luchtsteunopdrachten. Dit zou grote aanpassing nodig hebben aangezien het RAF-vliegtuig niet voorzien was van vleugelhardpoints.

RAF heeft een contract met VT Group om het onderhoud tot april 2014 te ondersteunen, met mogelijke optie om de deal nog twee jaar uit te breiden. Het vliegtuig zou in 2015 uit de dienst worden getrokken. Het zal vervangen worden door de winnaar van het UK Military Flying Training System (UKMFTS) programma.

In 2014, om de honderdjarige eeuw van het begin van de Eerste Wereldoorlog te herdenken, is het RAF Tucano Display Team vliegtuig geverfd met deze fantastische papaverlever. Met 'Lest We Forget' prominent geschreven over de onderkant van het vliegtuig zullen de toeschouwers niet alleen onder de indruk zijn van de adembenemingsroutine van het vliegtuig maar ook herinnerd worden aan het offer dat door duizenden jonge mannen 100 jaar geleden is gemaakt en ook van het sterlingwerk dat door de Koninklijk Brits Legioen elk jaar.

Eén uitvoering mogelijk;

  • SHORTS TUCANO T.1 - Royal Air Force Tucano Display Team 2014, No.72 (Reserve) Squadron, Royal Air Force Linton-on Ouse, North Yorkshire, England. "LEST WE FORGET"

Afmetingen;

  • Lang; 135 mm.
  • Breed; 160 mm.

Aantal onderdelen; 48

Humbrol verf kleur nr.'s; 19 / 21 / 24 / 33 / 53 / 61 / 64 / 85 / 130 / 159 / 191.

Schaal 1:72

Airfix A73011

19,95
x
Beoordelingen (0)
Airfix A73011 SHORTS TUCANO T.1 "LEST WE FORGET" heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

  • Nederlands
  • English
  • Français