opc_loader
Manufacturer

PK-49 Hawker HURRICANE Mk.IID / IIC

Item No.: PK-49
Matchbox

Hawker HURRICANE Mk.IID / IIC

De Hawker Hurricane was een jachtvliegtuig van de RAF. Het werd ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog en verwierf vooral bekendheid in de Slag om Engeland.

Tijdens de Slag om Engeland waren de Hurricanes verantwoordelijk voor 70% van de neergehaalde Duitse toestellen. Hoewel qua ontwerp wellicht wat ouder dan de ook legendarische Spitfire (zo was het achterste deel van de romp traditioneel opgebouwd uit hout en textiel) was de Hurricane van vitaal belang tijdens de Slag om Engeland. 

Het was het eerste geallieerde toestel dat in februari 1942 uitgerust werd met gronddoelraketten waardoor, hoewel de basisconstructie van het toestel verouderd was, het tot na de Tweede Wereldoorlog in dienst bleef.

Nog voor de Tweede Wereldoorlog werden 20 toestellen geleverd aan België, dat ook de licentierechten kocht. Eind 1941 werden 24 Hurricanes geleverd aan het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • Hawker HURRICANE Mk.IID - No.6 Squadron, RAF, LG.89 Western Desert, July 1942.
  • Hawker HURRICANE Mk.IIC - "United Provinces-cawpore 1", No.87 "Fighter Squadron", RAF, Night Operations, Warmwell, 1941.

Afmetingen;

  • Lang; 137 mm.
  • Breed; 168 mm.

 

14,95

Sold Out

Reviews (0)
PK-49 Hawker HURRICANE Mk.IID / IIC does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.

Matching Products For:

Alternative Products For:

Last viewed items