opc_loader
Manufacturer

Revell 06470 Tyrannosaurus Rex

Item No.: Revell 06470

Tyrannosaurus Rex

DINOSAURS

Tyrannosaurus is een geslacht van vleesetende theropode dinosauriërs. Tyrannosaurus behoort tot de groep van de Tyrannosauridae en leefde ongeveer zeventig tot vijfenzestig miljoen jaar geleden, tijdens het late Krijt, in het westelijk deel van het huidige Noord-Amerika.

Tyrannosaurus was een reusachtige vleeseter, die tot veertien meter lang en acht ton zwaar kon worden. Hij liep op sterke, hoge achterpoten waarbij de horizontale, brede romp in evenwicht gehouden werd door een korte, zware staart. De voorpoten waren heel klein. De prooi werd aangevallen met de grote, zwaargebouwde kop. Uitgerust met lange tanden en zware spieren konden de kaken een enorme bijtkracht uitoefenen. Tyrannosaurus joeg op grote plantenetende dinosauriërs, waarvan sommige, zoals Triceratops en Ankylosaurus, zich goed wisten te verdedigen zodat ze snel met enkele krachtige beten uitgeschakeld moesten worden.

Tyrannosaurus is de bekendste van alle dinosauriërs geworden doordat hij in boeken werd voorgesteld als het grootste landroofdier uit de wereldgeschiedenis. De in 1915 ontdekte Spinosaurus uit Egypte is echter aanzienlijk groter. Ook de in 1993 in Argentinië opgegraven Giganotosaurus was vermoedelijk iets langer.

SET BEVAT;

  • Tyrannosaurus Rex
  • 4 verschillende kleuren Revell verf
  • penceel
  • Revell lijm

SCHAAL 1:13

Afmetingen;

  • Lang; 694 mm.
  • Hoog; 497 mm.

Aantal onderdelen; 51

29,99
Reviews (0)
Revell 06470 Tyrannosaurus Rex does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.

Matching Products For:

Alternative Products For:

Shopping Cart

Last viewed items