opc_loader
Manufacturer

Hasegawa 44121 USS ALABAMA US Battleship WWII

Item No.: Hasegawa 44121
24,99
Description

USS ALABAMA US Battleship WWII

water line series

USS Alabama (BB-60) was het zesde slagschip van de United States Navy. Het was een South Dakota-klasse slagschip, werd te water gelaten in 1940 en in 1942 in gebruik genomen.

Tot eind 1943 was het schip toegevoegd aan de Britse Home Fleet. Het hielp de Britten bij gezamenlijke acties, onder andere bij de beveiliging van het eiland spitsbergen en was daarna onderdeel van een operatie om het Duitse slagschip Tirpiz uit haar Noorse schuilplaats te lokken. Na 1943 werd de Alabama ingezet bij diverse operaties om door Japan bezette gebieden in de Stille Zuidzee te bevrijden, en bij het escorteren van Amerikaanse vliegdekschepen.

In 1964 voer de Alabama naar Mobile Bay aan de kust van de staat Alabama. Het jaar daarop werd het geopend als museum. Het schip werd in 1986 op de lijst van National Historic Landmarks gezet.

In 1992 werd het schip gebruikt voor de speelfilm Under Siege. Ook al werd wat filmmateriaal gebruikt van het slagschip Missouri; vrijwel alle actie werd gefilmd aan boord van het museumschip Alabama.

Eén uitvoering mogelijk;

  • USS ALABAMA

Reviews ()
Hasegawa 44121 USS ALABAMA US Battleship WWII does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.
Hasegawa 44121 USS ALABAMA US Battleship WWII


Matching Products For:

Alternative Products For: