opc_loader

Menu

Hasegawa JS-26 KAWANISHI TYPE-97 FLYING BOAT H6K5 MAVIS

Réf. article: Hasegawa JS-26

Modelwereld.eu heeft het de grootste voorraad modelvliegtuigen van Europa. 
Naast onze modellen, bouwpakketten en miniaturen leveren we ook alle toebehoren zoals verf en penselen. Kijk hier voor het aanbod decals, verf en lijmen in de categorie accessoires

49,95
  • Retrait en point relais possible
  • Commandé avant 15h expédié le jour même
Description

KAWANISHI TYPE-97 FLYING BOAT H6K5 MAVIS

De Kawanishi H6K "Marine Type 97 Grote Vliegboot" was een patrouille-vliegboot-bommenwerper van de Japanse Keizerlijke Marineluchtmacht tijdens de oorlog in de Stille Oceaan, en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De geallieerden noemden deze type vliegboot, "Mavis" (Japanse bommenwerpers en watervliegtuigen kregen vrouwen namen, Jagers mannen namen). De werkelijke Japanse benaming was "Marine Type 97 Grote Vliegboot". Dit viermotorige type vliegboot was dit dan ook wel degelijk.

De H6K werd gebruikt vanaf 1938, eerst in de Tweede Chinees-Japanse Oorlog en later tijdens de Tweede Wereldoorlog over de Grote Oceaan. Ze had een uitstekend vliegbereik en was in staat tot de onderneming van een 24-uren-durende patrouillevlucht. Ze werd gebruikt voor langeafstandsvluchten vanuit Rabaul en Nederlands Oost-Indië en konden zo grote delen van Australië bereiken.

Eén uitvoering mogelijk;

Afmetingen;

  • Lang; 336 mm.
  • Breed; 554 mm.

Notes ()
Hasegawa JS-26 KAWANISHI TYPE-97 FLYING BOAT H6K5 MAVIS n'a encore aucun commentaire. Partagez votre expérience en cliquant sur Noter.
Donnez votre appréciation
Hasegawa JS-26 KAWANISHI TYPE-97 FLYING BOAT H6K5 MAVIS
Donnez votre appréciation

Meest recente reviews