opc_loader
Fabricant

Hasegawa JS-085 McDONNELL DOUGLAS F-4E PHANTOM II

Réf. article: Hasegawa JS-085
Hasegawa

Modelwereld.eu heeft het de grootste voorraad modelvliegtuigen van Europa. 
Naast onze modellen, bouwpakketten en miniaturen leveren we ook alle toebehoren zoals verf en penselen. Kijk hier voor het aanbod decals, verf en lijmen in de categorie accessoires

29,95

Épuisé

Description

McDONNELL DOUGLAS F-4E PHANTOM II

De McDonnell F4 Phantom II is een straaljager van Amerikaanse makelij. Dit toestel was een van de beste straaljagers uit het tijdperk van de Koude Oorlog en werd door zijn vliegers onder andere "Mig Killer" genoemd. Die bijnaam verdiende de F4 omdat met dit toestel niet alleen veel oude MiG-17's maar ook (in die tijd) de nieuwe MiG-21's tijdens de Vietnamoorlog werden neergeschoten.

Na Vietnam bleek de rol van de F4 uitgespeeld. Zijn onderscheppingsrol werd halverwege de jaren 70 overgenomen door de F-15 en F-16, terwijl de USNAVY de Phantom verving door de F-14 Tomcats. Toch kregen moderne vliegtuigen als F-14, F-15, F-16 en F-18 een lesje in luchtgevechten door de F-4 tijdens een grote oefening in 1982. Bij de Felix International Fighter Meet haalde de F4 een score van 15:2. 15 neergeschoten vliegtuigen tegen 2 F4's.

Het Amerikaanse demonstratieteam Thunderbirds heeft van 1969 t/m 1973 met een uitgeklede F-4E variant vele vliegdemonstraties gegeven.

Drie uitvoeringen mogelijk;

  • McDonnel DouglasF-4E PHANTOM II - U.S. 388th Stragetic Fighter Squadron, flown by Colonel Paul P.Douglas JR., Commander Plane, Vietnam.
  • McDonnel DouglasF-4E PHANTOM II - Israel Air Force.
  • McDonnel DouglasF-4E PHANTOM II - U.S. Air Force "Thunderbirds" - No.1 t/m No.5
Notes (0)
Hasegawa JS-085 McDONNELL DOUGLAS F-4E PHANTOM II n'a encore aucun commentaire. Partagez votre expérience en cliquant sur Noter.

Produits correspondants pour:

Produits alternatifs pour:

Derniers objets consultés