opc_loader
Fabricant

Airfix A02069 BOULTON PAUL DEFIANT Mk.I

Réf. article: Airfix A02069

Modelwereld.eu heeft het de grootste voorraad Airfix vliegtuigen van Europa. 
Naast onze modellen, bouwpakketten en miniaturen leveren we ook alle toebehoren zoals verf en penselen. Kijk hier voor het aanbod decals, verf en lijmen in de categorie accessoires

10,95
Description

BOULTON PAUL DEFIANT Mk.I

De Boulton Paul Defiant was een jachtvliegtuig van de Britse vliegtuigfabriek Boulton Paul. Alle vuurkracht was in een koepel aan de achterzijde van het toestel geconcentreerd. Het eenmotorige toestel werd eind 1939, kort na het begin van de Tweede Wereldoorlog, operationeel. Het toestel werd aangedreven door dezelfde motor als de Hawker Hurricane en de Supermarine Spitfire.

De eerste gevechtsmissie van de Defiant was op 12 mei 1940. Boven Nederland werd een Junkers Ju 88 neergeschoten. De volgende dag claimden de Defiants overwinningen op vier Stuka's. Diezelfde dag werden de Defiants aangevallen door Messerschmitt Bf 109s. De Spitfires die de Defiants tijdens die vlucht escorteerden konden niet verhinderen dat vijf van de zes Defiants werden neergeschoten.

De Defiant werd aanvankelijk met succes ingezet als dagjager boven Duinkerke. Duitse piloten werden verrast door het het achterwaarts vurend geschut. Het duurde echter niet lang totdat de Duitse jagers begrepen dat het toestel erg kwetsbaar was wanneer het frontaal werd aangevallen.

De Defiant werd later in de oorlog ingezet als nachtjager om Duitse bommenwerpers te bestrijden. Toen in 1942 nieuwere en beter uitgeruste nachtjagers, zoals de Bristol Beaufighter, in dienst werden genomen kwam er een einde aan de loopbaan van de Defiant. Een aantal toestellen werd omgebouwd tot reddingsvliegtuig of ingezet voor het slepen van schietschijven.

Het aantal gebouwde Defiants bedroeg ongeveer 1060.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • BOULTON PAUL DEFIANT Mk.I - No.264 Squadron, Martlesham Heath, Suffolk, England, July 1940.
  • BOULTON PAUL DEFIANT Mk.I - No.151 Squadron, Royal Air Force Wittering, Cambridgeshire, England, Februari 1941.

Afmetingen;

  • Lang; 150 mm.
  • Breed; 166 mm.

Aantal onderdelen; 70

Humbrol verf kleur nr.'s; 24 / 29 / 30 / 33 / 53 / 56 / 61 / 72 / 78 / 85 / 90 / 96.

Notes (0)
Airfix A02069 BOULTON PAUL DEFIANT Mk.I n'a encore aucun commentaire. Partagez votre expérience en cliquant sur Noter.

Produits correspondants pour:

Produits alternatifs pour:

Derniers objets consultés