opc_loader
Fabricant

Italeri 6176 Waterloo La Haye Sainte STABLES

Réf. article: Italeri 6176

Waterloo La Haye Sainte STABLES

La Haye Sainte is een typische vierhoekige Brabantse boerderij die een belangrijke rol speelde tijdens de Slag bij Waterloo op 18 juni 1815. De boerderij met een centrale binnenplaats ligt in Lasne, op de weg van Charleroi naar Brussel, aan de voet van een kleine heuvel. 

Tijdens de nacht van 17 op 18 juni werd de toegangsdeur naar de binnenplaats van de hoeve door de bezette troepen gebruikt als brandhout. Zo werd die ochtend het King's German Legion (KGL) bij aankomst, onder begeleiding van majoor George Baring verplicht om tijdens die strijd overhaast de deur te herstellen en versterking aan te vragen. Er werd versterking gevraagd aan het 2de Light bataljon van het King's German Legion en aan het 1ste Light Bataljon (KGL) onder majoor Dietrich Wilhelm Stolte. De 1ste Light bataljon van de KGL werd ondersteund door 1/2 Nassau Regiment en de Light Company van het 5de linie van het bataljon KGL. Het merendeel van dit samen gevormde leger was uitgerust met een Baker rifle in tegenstelling met het Britse leger, die was uitgerust met de Brown Bess musket.

Afmetingen:

  • Lang; 260 mm.
  • Breed; 230 mm.
  • Hoog; 110 mm.
34,50
Notes (0)
Italeri 6176 Waterloo La Haye Sainte STABLES n'a encore aucun commentaire. Partagez votre expérience en cliquant sur Noter.

Produits correspondants pour:

Produits alternatifs pour:

Derniers objets consultés