opc_loader
Fabricant

Italeri 6081 Prussian Light Cavalry "Waterloo 1815"

Réf. article: Italeri 6081

Prussian Light Cavalry "Waterloo 1815"

De Koninklijke Pruisische leger was de belangrijkste gewapende macht van het Koninkrijk van Pruisen tijdens haar deelname aan de Napoleontische oorlogen.

Frederik de Grote's opvolger, zijn neef Frederik Willem II (1786-1797), ontspannen omstandigheden in Pruisen en had weinig interesse in de oorlog. Hij gedelegeerd verantwoordelijkheid om de leeftijd van Charles William Ferdinand, hertog van Brunswijk, en het leger begon te degraderen in kwaliteit. Onder leiding van veteranen van de Silezische Oorlogen, werd het Pruisische leger slecht uitgerust om te gaan met revolutionaire Frankrijk. De officieren behield dezelfde training, tactieken en wapens die worden gebruikt door Frederik de Grote zo'n veertig jaar eerder. Ter vergelijking, het revolutionaire leger van Frankrijk, vooral onder Napoleon Bonaparte, werd de ontwikkeling van nieuwe methoden voor de organisatie, de levering, mobiliteit en commando.

De Slag van Waterloo werd bestreden op zondag 18 juni, 1815, in de buurt van Waterloo in het huidige België, toen een deel van het Verenigd Koninkrijk van Nederland. Een Franse leger onder het bevel van Napoleon werd verslagen door twee van de legers van de Zevende Coalitie: een Anglo -allied leger onder het bevel van de Hertog van Wellington, en een Pruisisch leger onder bevel van Prins Blücher.

Zevende Coalitie:
 Verenigd Koninkrijk
 Nederland
Koninkrijk van Hannover Hannover
Nassau (staat) Nassau
 Brunswick
 Pruisen

Inhoud;

  • 17 Prussian Cavalry 
  • 17 Paarden
9,95
Notes ()
Italeri 6081 Prussian Light Cavalry "Waterloo 1815" n'a encore aucun commentaire. Partagez votre expérience en cliquant sur Noter.
Italeri 6081 Prussian Light Cavalry "Waterloo 1815"


Produits correspondants pour:

Produits alternatifs pour:

Derniers objets consultés