opc_loader
Fabricant

Italeri 6135 French Imperial Guard Artillery "Waterloo 1815"

Réf. article: Italeri 6135

French Imperial Guard Artillery "Waterloo 1815"

De Imperial Guard (Frans: Garde Impériale) was oorspronkelijk een kleine groep elite soldaten van het Franse leger onder het directe bevel van Napoleon I, maar groeide aanzienlijk in de tijd. Het fungeerde als zijn bodyguard en tactische reserve, en hij was voorzichtig met het gebruik ervan in de strijd. The Guard werd verdeeld in het personeel, infanterie, cavalerie en artillerie regimenten, evenals bataljons van geniesoldaten en mariniers. De bewaker zich als geheel een onderscheid gemaakt tussen de ervaren veteranen en minder ervaren leden door te worden onderverdeeld in drie secties: de Oude Garde, het Midden-Guard en de Jonge Garde.

The Guard bestond uit drie echelons. De Oude Wacht omvatte een aantal van de beste soldaten in Europa, die Napoleon sinds zijn vroegste campagnes had gediend. Het Midden-Guard werd samengesteld van zijn veteranen uit de 1805-1809 campagnes. De Jonge Garde bestond uit de beste van de jaarlijkse instroom van dienstplichtigen en vrijwilligers, en werd nooit overwogen of helemaal hetzelfde kaliber van de senior Guards te zijn, hoewel de eenheden superieur aan de normale lijn regimenten waren.

In 1804 telden de Guard achtduizend mannen. Tegen de tijd van de invasie van Napoleon in Rusland in 1812, was het zwol tot net onder 100.000 mannen. The Guard had zijn eigen artillerie, infanterie en cavalerie componenten net als een normale Army Corps.

De Slag van Waterloo werd bestreden op zondag 18 juni, 1815, in de buurt van Waterloo in het huidige België, toen een deel van het Verenigd Koninkrijk van Nederland. Een Franse leger onder het bevel van Napoleon werd verslagen door twee van de legers van de Zevende Coalitie: een Anglo -allied leger onder het bevel van de Hertog van Wellington, en een Pruisisch leger onder bevel van Prins Blücher.

Zevende Coalitie:
 Verenigd Koninkrijk
 Nederland
Koninkrijk van Hannover Hannover
Nassau (staat) Nassau
 Brunswick
 Pruisen

Set bevat;

  • 16 Franse kanoniers
  • 2 kanonnen

Humbrul verf kleur nr.'s; 25 / 33 / 34 / 54 / 61 / 110 / 120/ 153

9,50
Notes ()
Italeri 6135 French Imperial Guard Artillery "Waterloo 1815" n'a encore aucun commentaire. Partagez votre expérience en cliquant sur Noter.
Italeri 6135 French Imperial Guard Artillery "Waterloo 1815"


Produits correspondants pour:

Produits alternatifs pour: