opc_loader
Fabricant

Airfix A50132 HMS Daring TYPE 45 DESTROYER Royal Navy

Réf. article: Airfix A50132
68,95
Description

HMS Daring TYPE 45 DESTROYER Royal Navy

"Her Majesty's Ship"

GIFT SET

De Daring klasse is de jongste van een Europese familie van marineschepen. Acht landen, waaronder de UK, begonnen ooit het NATO Frigate 90 (NFR-90) project om gezamenlijk nieuwe fregatten te bouwen. Dit project mislukte en splitste zich op in een groep waaruit de Nederlandse LCF'en, de Duitse fregatten van de Sachsen klasse en de F-100 fregatten van de Spaanse marine uit voortkwamen. Aan de andere kant werd door Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië het Horizon programma gestart. In 1999 trok de UK zich hier uit terug en ging zelf verder met als resultaat de Type 45, die duidelijke overeenkomsten met andere schepen uit de familie vormt.
 

BAE Systems (in het begin samen met VT Group) was verantwoordelijk voor de bouw van de schepen. Van de twaalf oorspronkelijk geplande schepen, zijn er uiteindelijk zes besteld. De productie van het eerste schip, HMS Daring, begon in 2003. De oplevering zou in 2007 zijn, maar werd vertraagd tot 2009.

De nieuwe schepen zijn met de ruim 152 meter lengte veel langer dan hun voorgangers en ook de 8.000 ton waterverplaatsing is redelijk fors. Ondanks deze grote massa, lukt het de twee Rolls-Royce WR-21 gasturbines om de schepen naar een snelheid van hoger dan 29 knopen te stuwen. De twee Wärtsilä V12 VASA32 diesel generatoren nemen de kruisvaart voor hun rekening. De vier motoren maken onderdeel uit van een nieuw voortstuwingssysteem; ze wekken feitelijk stroom op voor twee Converteam Advanced Induction Motors die de assen aandrijven. Deze twee elektrische motoren zijn dichter bij de schroeven geplaatst, zodat de assen korter zijn.

Overigens zijn de schepen op de radar veel minder groot dan in het echt dankzij de stealthteigenschappen die destroyers hebben: schuine vlakken en veel zaken die eerder op de open dekken voor radar weerkaatsing zorgden gaan nu schuil achter de scheepshuid.

Het belangrijkste wapensysteem bestaat uit de MBDA Aster raketten tegen luchtdoelen; de Aster 15 voor de korte afstand en de Aster 30 voor de lange afstand. Beide raketten zijn grotendeels gelijk, maar de booster is vooral anders. Hierdoor is de Aster 30 ook sneller (Mach 4 vs Mach 3) en wendbaarder. De twee raketten hebben een eigen radar; de positie die de scheepsradar weet van het doel wordt aan de raketten doorgegeven, maar tijdens het laatste deel van de vlucht kunnen de missiles zelf het doel opzoeken. 

raketten staan. Dankzij de geavanceerde systemen kunnen de destroyers van de Daring klasse meerdere raketten kort na elkaar lanceren en richting doel leiden, terwijl de oudere Type 42 destroyers een heel beperkt aantal doelen tegelijk kon aanwijzen, volgen en uitschakelen. 

beproefd wapen: een kanon. Het betreft een 114mm mk8 mod 1 kanon tegen oppervlaktedoelen. Daarbij staan er twee 30mm kanons van Oerlikon op dek voor doelen op de korte afstand. Tegen inkomende doelen beschikken de Darings over de Phalanx 1B CIWS.

In 2012 bereikte de familie Type 45 een nieuwe mijlpaal: de eerste inzet. HMS Darin werd begin 2012 ingezet in de wateren rond de Straat van Hormuz en de Arabische Zee. HMS Dauntless fungeerde als "stationsschip" bij de Falklandeilanden. In beide gevallen ging het om reeds lang geplande reizen, maar was op het moment van bekendmaking wel sprake van spanning in het operatiegebied. 
Zes uitvoeringen mogelijk;

 • TYPE 45 DESTROYER - HMS Daring D32
 • TYPE 45 DESTROYER - HMS Dauntless D33
 • TYPE 45 DESTROYER - HMS Diamond D34
 • TYPE 45 DESTROYER - HMS Dragon D35
 • TYPE 45 DESTROYER - HMS Defender D36
 • TYPE 45 DESTROYER - HMS Duncan D37

Afmetingen;

 • Lang; 436 mm.
 • Breed; 60 mm.

Aantal onderdelen; 203
SET BEVAT;

 • 1 TYPE 45 DESTROYER 
 • 8 verschillende kleuren Humbrol verf
 • 2 Humbrol pencelen
 • Humbrol lijm
 • boekje - 12 pagina's 

Humbrol verf kleur nr.'s; 27 / 33 / 34 / 54 / 70 / 127 / 165.

Notes ()
Airfix A50132 HMS Daring TYPE 45 DESTROYER Royal Navy n'a encore aucun commentaire. Partagez votre expérience en cliquant sur Noter.
Airfix A50132 HMS Daring TYPE 45 DESTROYER Royal Navy


Produits correspondants pour:

Produits alternatifs pour:

Derniers objets consultés