opc_loader
Fabricant

Italeri 0507 LÜTZOW

Réf. article: Italeri 0507

LÜTZOW

De Deutschland (later Lützow), was het eerste schip van de Deutschland-klasse, in dienst van de Kriegsmarine voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het schip was eerst geclassificeerd als pantserschip, maar werd gereclassificeerd als zware kruiser in februari 1940. De Britten gaven de schepen van de klasse de benaming vestzakslagschip.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog, werd de Deutschland naar de Spaanse kust gezonden, om de nationalistische troepen onder Franco te steunen. In totaal voerde het schip zeven operaties uit tussen 1936 en 1939

Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog kreeg het schip de naam Lützow, omdat Hitler vreesde dat verlies van een schip met de naam Deutschland (Duitsland) een negatief psychologisch en propaganda-effect zou geven.

In februari 1940 werd de Lützow samen met de zusterschepen Graf Spee en Admiral Scheer gereclassificeerd als zware kruiser.

In april 1945 werd de Lützow zwaar beschadigd door 3 Tallboy bommen van de RAF nabij Swinemünde, waarna het schip weer hersteld werd. De Lützow werd uiteindelijk tot zinken gebracht door de eigen bemanning op 4 mei 1945.

Afmeting;

  • Lang; 260 mm.
14,75
Notes ()
Italeri 0507 LÜTZOW n'a encore aucun commentaire. Partagez votre expérience en cliquant sur Noter.
Italeri 0507 LÜTZOW


Produits correspondants pour:

Produits alternatifs pour:

Derniers objets consultés