opc_loader
Fabricant

Monogram 85-7856 Panzerspähwagen Sd.Kfz.232

Réf. article: Monogram 85-7856

Panzerspähwagen Sd.Kfz.232

De term Schwerer Panzerspähwagen "zware gepantserde verkenningsvoertuig", heeft betrekking op de 6 en 8 wielen pantserwagens Duitsland gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In het Duitse leger, werden pantserwagens die bestemd zijn voor de traditionele cavalerie missies van verkenning en screening. Ze gescout vooruit en de flank van de voortschrijdende gemechaniseerde eenheden om vijandelijke locatie, kracht en intentie te beoordelen. Hun primaire taak was verkenning, maar ze zouden soortgelijke of lichtunits betrekken en soms proberen om vijandelijke patrouilles vast te leggen.

Deze voertuigen werden door de oorlog in verschillende gedaanten gebruikt, en voor het eerst zag strijd in de campagne tegen Polen en in de Slag om Frankrijk. Later zagen ze te gebruiken in zowel de Sovjet-Unie en Noord-Afrika. Extreme klimatologische omstandigheden in deze beide gebieden bleken te ernstig voor het voertuig. In de Sovjet-Unie, ongunstige bodemgesteldheid geïmmobiliseerd 150 Sd.Kfz 232S tijdens de eerste natte seizoen van de campagne.De snelheid van de acht wielen auto's maakte ze de beste scouting voertuigen die Rommel had voor de lange afstand verkenningen over de brede grondgebied woestijn. 

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • Panzerspähwagen Sd.Kfz.232 - German DAK, 21st Panzer Division, North Afrika.
  • Panzerspähwagen Sd.Kfz.232 - German Wehrmacht, Poland 1939.

Afmeting;

  • Lang; 203,2 mm

Schaal 1:32

Aantal onderdelen; 145

SET BEVAT;

  • Panzerspähwagen Sd.Kfz.232
  • 3X Duitse tankbemanning
  • diorama / voortent
27,95
Notes ()
Monogram 85-7856 Panzerspähwagen Sd.Kfz.232 n'a encore aucun commentaire. Partagez votre expérience en cliquant sur Noter.
Monogram 85-7856 Panzerspähwagen Sd.Kfz.232


Produits correspondants pour:

Produits alternatifs pour:

Derniers objets consultés