opc_loader
Fabricant

Oxford 76AEC010 AEC Matador Artillery Tractor "Royal Navy"

Réf. article: OXFORD 76AEC010

AEC Matador Artillery Tractor "Royal Navy"

AEC Matador was een artillerietrekker geproduceerd door de Engelse vrachtwagenproducent Associated Equipment Company voor de Britse krijgsmacht in de Tweede Wereldoorlog.

Het Britse leger heeft het voertuig vooral gebruik als artillerietrekker voor middelzwaar geschut. Het laadgedeelte bood ruimte voor de bemanning en munitie. In de strijd in Noord-Afrika werd de Matador ook van een 6-ponderantitankkanon voorzien, de Deacon. Een aantal exemplaren van de Matador zijn door de Britse luchtmacht gebruikt als standaard vrachtwagen. De 6x6 versie deed met name dienst als brandstoftanker en kraanwagen.

Het Britse leger nam pas in laat in de jaren 60 afscheid van het voertuig; een bewijs van de goede kwaliteit. Na de oorlog zijn veel voertuigen ook in civiele handen gekomen. De Matador werd gebruikt als vrachtwagen, alsbergingsvoertuig en werd vooral gewaardeerd vanwege de goede prestaties in moeilijk terrein.

Eén uitvoering;

  • AEC Matador Artillery Tractor -  Royal Navy

Schaal 1:76

19,95
Notes ()
Oxford 76AEC010 AEC Matador Artillery Tractor "Royal Navy" n'a encore aucun commentaire. Partagez votre expérience en cliquant sur Noter.
Oxford 76AEC010 AEC Matador Artillery Tractor "Royal Navy"


Produits correspondants pour:

Produits alternatifs pour: