opc_loader
Merken

Airfix A03383 Pontoon Bridge Bailey Bridge

Artikelnr: Airfix A03383

Pontoon Bridge Bailey Bridge

Airfix A03383  

14,99

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Pontoon Bridge Bailey Bridge

Een pontonbrug (of pontonbrug ), ook wel een drijvende brug, gebruikt drijvers of ondiepboten om een ​​continu dek te ondersteunen voor voetgangers- en voertuigreizen. De draagkracht van de steunen beperkt de maximale belasting die ze kunnen dragen.

De meeste pontonbruggen zijn tijdelijk, gebruikt in oorlogstijd en civiele noodgevallen. Permanente drijvende bruggen zijn nuttig voor beschutte waterovergangen, waar het niet economisch haalbaar is om een ​​brug van verankerde pieren op te schorten. Dergelijke bruggen kunnen een sectie vereisen die verheven is, of kan worden opgeheven of verwijderd, om waterverkeer mogelijk te maken.

Donald Bailey ontwierp de Bailey Bridge, die was samengesteld uit modulaire, prefab stalen trusses die tot 55 cm (55 m) tot 40 ton (36 t) kunnen dragen. Hoewel typisch geconstrueerd point-to-point over piers, kunnen ze worden ondersteund door pontoons ook.

De Bailey Bridge werd voor het eerst gebruikt in 1942. De eerste versie in gebruik was een Bailey Pontoon and Raft met een single-single Bailey bay van 30 meter, ondersteund op twee pontons. Een belangrijk kenmerk van de Bailey Pontoon was het gebruik van een enkele span van de bank naar het brugniveau, waardoor de behoefte aan brugbouten werd weggenomen.

Een uitvoering mogelijk;

  • Pontoon Bridge 1943-45 Britse leger

Afmeringen;

  • Lang; 642 mm.
  • Breed; 104 mm.

Aantal onderdelen; 13

Humbrol verf kleur nr.'s; 33 / 86

Schaal 1:76

Released by Airfix in 2005.

Airfix 03383

Beoordelingen ()
Airfix A03383 Pontoon Bridge Bailey Bridge heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Airfix A03383 Pontoon Bridge Bailey Bridge


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items