opc_loader
Merken

Italeri 6199 Air Assault on Sainte-Mère-Église June 6th 1944

Artikelnr: Italeri 6199

Air Assault on Sainte-Mère-Église June 6th 1944

Italeri 6199 

72,00

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Air Assault on Sainte-Mère-Église June 6th 1944

Sainte-Mère-Église werd op 6 juni 1944 bevrijd door luchtlandingsdivisies van de 82ste divisie. Er staat een museum gewijd aan de parachutisten die voor de invasie in het gebied sprongen.

Ook hangt aan de kerk een parachutistenpop, ter herinnering aan parachutist John Steele, die met zijn parachute aan de toren bleef hangen. Hij werd onder vuur genomen door de Duitsers en overleefde door zich dood te houden. Om voor toeristen de parachutistenpop goed zichtbaar te maken is besloten deze aan de zijkant te hangen. Echter hing de echte parachutist aan de voorkant.

Binnen de algemene strategische planning van de veelgeprezen operatie ‘Overlord’, de codenaam voor de geallieerde landingen op de stranden van Normandië, speelde het Franse dorp Sainte-Mère-Église een sleutelrol. Op gevechtsplankaarten werd het terecht geïdentificeerd als een belangrijk kruispunt dat de verdedigende Duitsers hadden kunnen gebruiken om snelle tegenaanvallen uit te voeren gericht op de stranden van Utah en Omaha. Het was daarom van strategisch belang om het dorp aan te vallen en snel te bezetten met Amerikaanse luchtlandingstroepen om de landingen te ondersteunen. In de vroege uren van 6 juni 1944 veroverden parachutisten van de beroemde 82e en 101e Amerikaanse luchtlandingsdivisies het kleine Franse stadje na een periode van hevige gevechten. De bijdrage van de Amerikaanse parachutisten wordt algemeen erkend en gevierd in talloze films, van "The Longest Day" uit de jaren zestig tot de meest recente "warmovies".

Set bevat;

  • German Wehrmacht Soldiers

  • US 82nd Paratroopers Division

  • Sd.Kfz. 251/1 Ausf.C

  • Sainte-Mère-Église Church

  • Urban accessories

Schaal 1:72

Released by Italeri in 2024.

Italeri 6199 

Beoordelingen ()
Italeri 6199 Air Assault on Sainte-Mère-Église June 6th 1944 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Italeri 6199 Air Assault on Sainte-Mère-Église June 6th 1944


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: