opc_loader
Merken

The AVRO SHACKLETON

The AVRO SHACKLETON

9,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

The AVRO SHACKLETON

one of world's finest long-range maritime patrol aircraft

De Avro Shackleton was een Brits langeafstandspatrouillevliegtuig en in gebruik bij de Royal Air Force. Het toestel was ontwikkeld door Avro en afgeleid van de Avro Lincoln bommenwerper

Aanvankelijk werd hij in de periode 1958- 1970 slechts gebruikt voor detectie en bestrijding van onderzeeboten en diende in de haten tussen 1957-1984 ook als maritiem patrouillevliegtuig in de luchtmacht van Zuid-Afrika.

Later - van 1971 tot en met 1991 - werd de Shackleton aangepast voor AWACS taken en als vliegende radarpost ingezet bij de NATO luchtruimbewaking. De Shackleton was ingericht met kooien, een keukentje en een chemisch toilet en kon missies van maximaal 12 uur vliegen. Dit was vanwege zijn zuinige Rolls-Royce Griffon zuigermotoren. Langer kon hij echter niet in de lucht blijven omdat de mogelijkheid voor bijtanken in de lucht bij het toestel ontbrak.

De Shackleton werd als vliegende radarpost zo lang door de RAF in dienst gehouden vanwege problemen bij de constructie van zijn beoogde vervanger, de AWACS versie van de BAE Nimrod. Toen deze versie er uiteindelijk niet eens kwam werd als zijn vervanger ten slotte gekozen voor de Boeing E-3.

Speelduur; 58 minuten 

Beoordelingen (0)
The AVRO SHACKLETON heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Winkelwagen
Best verkochte Modelbouw artikelen

Laatst bekeken items