opc_loader
Merken

TOGA 05 Valentine IV Mk.III British Infantry Tank

Artikelnr: TOGA 05

Valentine IV Mk.III British Infantry Tank

De Mk III Valentine ook wel Valentine was een Britse tank uit de Tweede Wereldoorlog. Het prototype verscheen in 1938 als model van Vickers-Armstrong. Hen werd gevraagd om een infanterietank te produceren op basis van hun Cruiser Mk II (A10) tank. Toen het prototype verscheen, was er enige discussie over de tweepersoonskoepel, omdat dat hoogstwaarschijnlijk het later verbeteren van het kanon zou verhinderen. Maar omdat de oorlog nabij was, besloot men hier geen rekening mee te houden en in 1940 werd de tank massaal in productie genomen.

Tijdens de oorlog bewees de tank een goed en betrouwbaar voertuig te zijn, hoewel de tank niet zo heel snel was (maximale snelheid 24 km/h). Toen de oorlog verderging, werd de bewapening langzaamaan verbeterd. Het 2-pondskanon was te licht als antitankkanon en werd pas later vervangen door een zwaardere 6-ponds versie. De Valentine werd beschouwd als een zeer goede tank en werd dan ook ingezet op alle slagvelden. De tank kende vele varianten, zoals een bruggenlegger, een vlammenwerper, een ontmijner en een self-propelled kanon.

Drie uitvoeringen mogelijk;

  • Valentine IV Mk.III - 50th Royal Tank Regiment, North Africa, March 1943.

  • Valentine IV Mk.III - 40th Royal Tank Regiment, North Africa, July 1942.

  • Valentine IV Mk.III - Russian Red Army, Winter 1942.

Humbrol verf kleur nr.'s; 33 / 63 / 114 / 186

Schaal 1:35

TOGA 05 

26,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0)
TOGA 05 Valentine IV Mk.III British Infantry Tank heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: