opc_loader
Merken

NOVO F341 Percival Proctor IV Trainer

Artikelnr: NOVO F341

Percival Proctor IV Trainer

De Percival Proctor was een Britse radio trainer en communicatie-vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

De Proctor werd oorspronkelijk toegepast als een drie-seat communicatie vliegtuigen (Proctor I). Dit werd gevolgd door Proctor Proctor II en III van drie stoelen radio trainers.

Aan het einde van de oorlog werden vele vroege mark Proctors verkocht op de civiele markt en werden geopereerd in Australië, Nieuw-Zeeland en Europa. De Mk IV bleef in dienst bij de RAF tot de laatste in 1955 werd ingetrokken.

In 1945 werd een civiele model is afgeleid van de Proctor IV op de markt voor particuliere eigenaar, het bedrijfsleven en licht handvest gebruik als Proctor 5. De RAF kocht vier om te worden gebruikt door de lucht attachés te zetten.

In juli 1944 wordt een ‘1316 Dutch Communication Flight’ opgericht binnen de RAF, opererende vanaf de vliegbasis Hendon. In mid 1944  werd 1 toestel mk.III (de W-1) toegewen. Later in 1947 kwamen er nog 10 stuks van de Proctor mk. IV bij. Er was namelijk behoefte aan een opleidingstoestel voor waarnemers-opleiding en radio-telegrafie opleidingen op Gilze Rijen bij de P-flight. Ook werd het type gebruikt voor licht transport bij nr.1 /nr. 334 transport afdelingen.

Eén uitvoering mogelijk;

  • Percival Proctor IV Trainer - Royal Air Force, 1942.

Schaal 1:72

NOVO F341 

19,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
NOVO F341 Percival Proctor IV Trainer heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
NOVO F341 Percival Proctor IV Trainer


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items