opc_loader
Merken

Revell H-628 SOPWITH CAMEL F-1

Artikelnr: Revell H-628

SOPWITH CAMEL

Revell H-628 

19,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

SOPWITH CAMEL F-1

De Sopwith Camel Scout was een Brits eenpersoons jachtvliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog, beroemd om zijn wendbaarheid. Het werd geproduceerd door de Sopwith Aviation Company.

Hij was aanvankelijk bedoeld als de vervanger van de Sopwith Pup. Het eerste prototype vloog in december 1916. De kap over de twee 7,7 mm-Vickers- mitrailleurs zorgde voor een bult vóór de cockpit, waardoor hij de naam Camel kreeg (wat ook dromedaris kan betekenen). De Camel werd in juni 1917 in dienst genomen en er werden naar schatting 5500 Camels geproduceerd.

In tegenstelling tot de Pup en de Triplane was de Camel niet comfortabel om te vliegen. Het toestel had een sterk gyroscopisch effect door de rotatiemotor en was daardoor erg gevaarlijk als lestoestel. Het kon door dit effect scherp naar rechts draaien (waarbij de neus naar beneden drukte), maar traag naar links (met de neus naar boven drukkend). Hierdoor moest het richtingsroer altijd naar links worden ingedrukt bij het draaien. Bij het opstijgen stortten veel toestellen neer vanwege het verschoven zwaartepunt van de Camel door de volle brandstoftank, en ook de landing ging vaak mis. Het overtrekken van de Camel resulteerde direct in een heftige spin.

In de handen van behendige piloten bleek de Sopwith Camel echter een van de beste geallieerde vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog. Samen met de SE5a konden de Britten met dit toestel luchtoverwicht bereiken ten koste van de Duitse Albatros toestellen. Met Camels werden 1294 vijandelijke toestellen neergehaald, meer dan met andere geallieerde jagers.

Eén uitvoering mogelijk;

  • SOPWITH CAMEL F-1 - No.209th Squadron, R.F.C., flown by Captain Roy Brown, 21 April 1918, he attacked the Red Baron, Manfred van Richtofen.

Schaal 1:72

Released by Revell in 1966

Revell H-628 

Beoordelingen (0)
Revell H-628 SOPWITH CAMEL F-1 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items