opc_loader
Merken

Revell H-98 Nakajima Mitsubishi A6M2-N "Rufe"

Artikelnr: Revell H-98

Nakajima Mitsubishi A6M2-N "Rufe"

De Nakajima A6M2-N "Navy Type 2 Interceptor / Fighter-Bomber" was een floatplane met één bemanning gebaseerd op het Mitsubishi A6M Zero Model 11. De geallieerde rapportnaam voor het vliegtuig was Rufe.

Het toestel werd in 1942 ingezet, de "Suisen 2" ("Hydro fighter type 2"), en werd alleen gebruikt bij defensieve acties in de Aleutians en Solomon Islands- operaties.Zulke watervliegtuigen waren effectief in het lastigvallen van Amerikaanse PT-boten's nachts. Ze konden ook vuurpijlen laten vallen om de PT's te verlichten die kwetsbaar waren voor het vernietigen van geweervuur ​​en afhankelijk waren van de dekking van de duisternis.

Het watervliegtuig diende ook als een onderschepper voor het beschermen van brandstofdepots in Balikpapan en Avon Bases ( Nederlands-Indië ) en versterkte de Shumushu- basis ( North Kuriles ) in dezelfde periode. Zulke vechters dienden aan boord van watervliegtuigmaatschappijen Kamikawa Maru in de gebieden Solomons en Kuriles en aan boord van de Japanse overvallers Hokoku Maru en Aikoku Maru in invallen in de Indische Oceaan. In de Aleutian Campagne was deze jager betrokken bij RCAF Curtiss P-40Lockheed P-38 Lightning- jagers en Boeing B-17 Flying Fortress- bommenwerpers. Het vliegtuig werd gebruikt voor interceptor, jager-bommenwerper, en korte verkenningssteun voor amfibische landingen, naast andere toepassingen.

Later in het conflict gebruikte de Otsu Air Group de A6M2-N als een interceptor naast Kawanishi N1K 1 Kyofu ("Rex") -vliegtuigin het Biwa-meer in het Honshū-gebied.

De laatste A6M2-N in militaire dienst was een enkel exemplaar dat door de Franse troepen in Indochina werd teruggevonden na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het crashte kort nadat het werd gereviseerd.

Twee uitvoeringen mogelijk;

  • Nakajima Mitsubishi A6M2-N "Rufe" - 901st Air Corps, Imperial Japanese Naval Air Force, Chinkai Air Base, 1945. 

  • Nakajima Mitsubishi A6M2-N "Rufe" - Yokosuka Air Corps, Imperial Japanese Naval Air Force, Japan, 1943 - 1944.

Schaal 1:72

Released by Revell in 1980

Revell H-98 

24,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0)
Revell H-98 Nakajima Mitsubishi A6M2-N "Rufe" heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items