opc_loader
Merken

Airfix 06434 THE DUKES OF HAZZARD Sheriff Rosco's POLICE CAR

Artikelnr: Airfix 06434

THE DUKES OF HAZZARD Sheriff Rosco's POLICE CAR

The Dukes of Hazzard is een Amerikaanse televisieserie, die tussen 1979 en 1985 werd uitgezonden. De serie is geïnspireerd door de film Moonrunners uit 1975.

In Nederland werd de serie voor het eerst uitgezonden door de AVRO. De hoofdrollen werden gespeeld door John SchneiderTom Wopat en James Best. Daarnaast speelt een Dodge Charger 1969 RT een belangrijke rol als de General Lee, de auto van de Duke-boys. De serie is in veel landen, waaronder Nederland talloze keren herhaald.

Naast de televisieserie zijn ook verschillende The Dukes of Hazzard films uitgebracht.

De serie speelt zich af op het platteland van de staat Georgia in Hazzard County, een fictieve county. Centraal staat de familie Duke, bestaande uit Jesse, zijn neven Bo en Luke, en zijn nichtje Daisy. Tevens ziet men in seizoen 5 nog twee neven van Jesse: Coy en Vance.

Bo en Luke hebben een auto, de General Lee, een Dodge Charger 1969 RT, waarmee ze geregeld races houden en stunts uithalen. De Dukes liggen vaak overhoop met de plaatselijke autoriteiten: burgemeester, J.D. ("Boss") Hogg en sheriff Rosco. Boss Hogg is namelijk corrupt tot op het bot, en heeft het om uiteenlopende redenen voorzien op de boerderij van de Dukes. Zijn plannen om deze te bemachtigen, alsmede andere van zijn snode plannen, worden vaak gedwarsboomd door de Dukes. Hogg huurt vaak criminelen van buiten de stad in om hem te helpen de Dukes in een kwaad daglicht te stellen, en grijpt elke kans aan om de Dukes te laten arresteren.

De Dukes worden gezien als redneck rebellen, en nemen dit alles voor lief en helpen Boss Hogg zelfs af en toe wanneer hij zelf slachtoffer wordt van echte en veel ergere criminelen.

Schaal 1:25

Airfix 06434 

39,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0)
Airfix 06434 THE DUKES OF HAZZARD Sheriff Rosco's POLICE CAR heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: