opc_loader
Merken

Pilot's Station 653 Mc Donnall Douglas KC-10 "Extender" Tanker

Artikelnr: Pilot\'s Station 653

Mc Donnall Douglas KC-10 "Extender" Tanker 

De McDonnell Douglas KC-10 Extender is een militair transportvliegtuig van de United States Air Force en de Koninklijke Luchtmacht. Het vliegtuig is een doorontwikkeling van de civiele McDonnell Douglas DC-10. De KC-10 Extender is bedoeld voor algemene transporttaken en meer specifiek het bijtanken in de lucht.

De KC-10 Extender is oorspronkelijk ontwikkeld door de Amerikaanse luchtmacht als aanvulling op de Boeing KC-135 Stratotanker. Dit toestel werd naar aanleiding van voorvallen in Zuidoost-Azië en het Midden-Oostenvoor sommige taken niet geschikt bevonden. De DC-10 was na de DC-9 het tweede transportvliegtuig van McDonnell Douglas dat door de Amerikaanse luchtmacht werd doorontwikkeld. In totaal werden er 60 KC-10s geproduceerd voor de Amerikaanse luchtmacht. Voor de Verenigde Staten speelt de KC-10 een belangrijke rol bij het deelnemen aan verre overzeese operaties zoals de beide Golfoorlogen met Irak.

Eén uitvoering mogelijk;

  • Mc Donnall Douglas KC-10 "Extender" Tanker - U.S.A.F.

Dit is een houten vliegtuig model.

Schaal 1:150

Pilot's Station 653

79,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Pilot's Station 653 Mc Donnall Douglas KC-10 "Extender" Tanker heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Pilot's Station 653 Mc Donnall Douglas KC-10 "Extender" Tanker