opc_loader
Merken

Pilot's Station 666 De Havilland Mosquito FB.Mk.VI

Artikelnr: Pilot's Station 666

De Havilland Mosquito FB.Mk.VI

De Havilland Mosquito was een vliegtuig dat tijdens de Tweede Wereldoorlog bij verschillende geallieerde luchtmachten in dienst was.

Oorspronkelijk ontworpen als jachtbommenwerper werd het later ingezet als jachtvliegtuig. Het voerde met succes een grote verscheidenheid aan taken uit, onder meer het markeren van doelen voor bommenwerpers in de Pathfinder-missies. Het blonk uit door de hoge snelheid die het op lage hoogte kon halen. De piloot en de navigator zaten naast elkaar in de cockpit.

Mosquito's voerden op 25 september 1942 met succes een precisiebombardement uit op het Gestapo-hoofdkwartier in Oslo en haalden in twee maanden tijd 600 V-1's neer. Op 11 april 1944 voerden zes Mosquito's een precisiebombardement uit op het Centraal Bevolkingsregister in gebouw Kleykamp te Den Haag, dat hierbij volledig werd verwoest.

Op 18 februari 1944 voerden de Mosquito's ook een perfect precisiebombardement uit op een gevangenis in Amiens (Operation Jericho). In deze gevangenis zaten 100 verzetslieden die de volgende dag geëxecuteerd zouden worden. Een Mosquito dropte de bom van op 15 meter hoogte en raakte het doel en een andere Mosquito dropte een bom op de wachtpost van de nazi's. Hierdoor konden ongeveer 250 gevangenen ontkomen.

In totaal werden er ongeveer 7000 exemplaren gebouwd die 40.000 succesvolle missies uitvoerden. Er gingen natuurlijk ook toestellen verloren, zo raakte een eenheid 108 Mosquito's kwijt en werden nog eens 88 toestellen zwaar beschadigd.

Eén uitvoering mogelijk;

  • De Havilland Mosquito FB.Mk.VI - Royal Air Force.

Dit is een houten vliegtuig model.

Propellors zijn mobiel, dus beweegbaar!

Schaal 1:32

Pilot's Station 666 

89,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Pilot's Station 666 De Havilland Mosquito FB.Mk.VI heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Pilot's Station 666 De Havilland Mosquito FB.Mk.VI


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: