opc_loader
Merken

Pilot's Station 795 Grumman F4F Wildcat

Artikelnr: Pilot's Station 795

Grumman F4F Wildcat

De Grumman F4F Wildcat was een succesvol jachtvliegtuig van de Amerikaanse Marine aan het begin van de strijd in de Stille Oceaan, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was gestationeerd op Amerikaanse vliegdekschepen en op vliegvelden op de, door de Amerikanen bezette strategische eilanden, in de Stille Oceaan.

Piloten die met dat type vlogen, leerden spoedig hoe ze tegen de Japanse Zero's moesten optreden. Ze moesten bij voorkeur hoger dan de vijand vliegen en er geen 'dog-fight' mee aangaan. Van boven er op neerduiken, schieten en maken dat je wegkomt, dat was de tactiek. Maar als een dog-fight onvermijdelijk was, bood de Wildcat, die stevig in elkaar zat, de vlieger een redelijke bescherming. Het toestel kon tamelijk veel gevechtsschade incasseren en vaak beschadigd toch naar het vliegkampschip terugkeren. De Grumman F4F Wildcats waren gestationeerd op de twee Amerikaanse vliegdekschepen: "USS Lexington (CV-2)" en "USS Yorktown (CV-5)" tijdens de Slag in de Koraalzee in mei 1942. Daar ging de "USS Lexington" ten onder op 8 mei.

Een maand later, op 6 juni 1942, in de strijd van de Slag bij Midway, waren de Wildcats van de "USS Hornet (CV-8), "USS Enterprise (CV-6)" en de "USS Yorktown" - weer van de partij.

De "USS Yorktown", werd samen met de escorte-torpedojager "USS Hammann", getorpedeerd door de Japanse I-168 onderzeeër, toen het zwaar beschadigde vliegdekschip naar Pearl Harbor wilde terugkeren voor zeer dringende herstellingen, na de gewonnen zeeslag bij Midway. De vliegtuigen van de "USS Yorktown" moesten hun heenkomen zoeken op de "USS Hornet" en "USS Enterprise".

Eén uitvoering mogelijk;

  • Grumman F4F Wildcat - U.S.Navy.

Dit is een houten vliegtuig model.

Schaal 1:32

Pilot's Station 795 

79,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Pilot's Station 795 Grumman F4F Wildcat heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Pilot's Station 795 Grumman F4F Wildcat


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items