opc_loader
Merken

Pilot's Station 849 CESSNA CITATION S-II

Artikelnr: Pilot\'s Station 849

CESSNA CITATION S-II

De Cessna Citation II is een licht zakenvliegtuig, ontwikkeld door Cessna Aircraft Company. Het was het eerste model in de 550-serie en opvolger van de Cessna Citation I.

Door het succes van de Citation I geloofde Cessna dat er een markt voor een groter vliegtuig met eenzelfde soort ontwerp was. Het resultaat was de Citation II, die plaats bood aan een maximum van 10 personen. Naast meer stoelen had het vliegtuig krachtigere motoren, een grotere brandstofcapaciteit, een hogere kruissnelheid en een groter bereik. De eerste vlucht vond plaats op 31 januari 1977. In totaal werden er 603 vliegtuigen gebouwd voordat de Bravo in productie kwam.

In 1994 was er behoefte aan modernere technieken en hierop begon Cessna met het ontwikkelen van de Citation Bravo. De Bravo behield het frame van de II, maar kreeg andere motoren, een verbeterd landingsgestel en een glazen cockpit. Het nieuwe toestel vloog voor het eerst op 25 april 1995, maar werd pas in augustus 1996 gecertificeerd. Toen de productie in 2006 werd stopgezet waren er 337 Bravo's geproduceerd.

Eén uitvoering mogelijk;

Dit is een houten vliegtuig model.

Schaal 1:40

Pilot's Station 849 

79,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Pilot's Station 849 CESSNA CITATION S-II heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Pilot's Station 849 CESSNA CITATION S-II


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items