opc_loader
Merken

Oxford 76DOR002 AEC Dorchester ACV "2nd Armoured Division"

Artikelnr: Oxford 76DOR002

AEC Dorchester ACV "2nd Armoured Division"

Oxford 76DOR002 

18,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

AEC Dorchester ACV "2nd Armoured Division"

AEC Armoured Command Vehicle was een reeks commando voertuigen gebouwd door de Britse Associated Equipment Company tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het Verenigd Koninkrijk het enige land te ontwikkelen en op grote schaal in dienst speciaal gebouwde gepantserde commando voertuigen. Dat waren hoofdzakelijk gepantserde bussen op basis van vrachtwagenchassis.

De meest voorkomende ACV van het Britse leger was de AEC 4x4 ACV. Het voertuig, gebaseerd op AEC Matador chassis in productie in 1941. Een totaal van ongeveer 415 exemplaren gebouwd. Het voertuig werd gebruikt voor de eerste keer in de Noord-Afrikaanse campagne en bleef in dienst tot het einde van de oorlog. Groot en comfortabel, het was de bijnaam Dorchester door de troepen, nadat het luxe hotel in Londen. Drie ACVs van dit type werden gevangen genomen door de Duitse Afrika Korps. Twee van hen, genaamd "Max" en "Moritz", in dienst waren van Rommel en zijn medewerkers in de hele campagne.

Eén uitvoering;

  • AEC Dorchester ACV - British Army, 2nd Armoured Division "Caunter Scheme"

Schaal 1:76

Oxford 76DOR002 

Beoordelingen ()
Oxford 76DOR002 AEC Dorchester ACV "2nd Armoured Division" heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Oxford 76DOR002 AEC Dorchester ACV "2nd Armoured Division"


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: