opc_loader
Merken

Classix EM76669 NCB Electric - Milk Float Express Dairies - open cab

Artikelnr: Classix EM76669

NCB Electric - Milk Float Express Dairies - open  cab

Smith Electric Vehicles (ook bekend als Smith's ) is een fabrikant van commerciële elektrische voertuigen zonder nulemissie. Het bedrijf werd opgericht in 1920 in het noorden van Engeland

Het bedrijf werd in 1920 opgericht als Northern Coachbuilders (NCB) in Newcastle upon Tyne, Verenigd Koninkrijk. Na het maken van een naam als producent van elektrische trams en trolleybussen, stapte het over op wegtransporten voor elektrische voertuigen. In 1949 werden de productie van elektrisch voertuig en bus gescheiden, met bussen die het merk Northern Coach-bouwers voortzetten en alle elektrische NCB-voertuigen werden vervaardigd door Smith Electric Vehicles, die was gevestigd in Gateshead. Het algehele eigendom van de groep bleef ongewijzigd. De directeuren van de activiteit elektrische voertuigen waren de heer Douglas Smith Snr, de heer Douglas Smith Jnr en de heer HW Heyman. 

De naam komt van de familie Smith die het bedrijf oprichtte en runde het tot 2004. Het gezin verblijft in Noordoost-Engeland en het is nog steeds eigenaar van Ringtons Tea, die zich bezighoudt met de import, vermenging en distributie van thee. 

De bedrijfsactiviteiten van Smith Electric Vehicles in de jaren vijftig en zestig waren gericht op de melkvlotter, een voertuig dat uitsluitend bezig was met de levering van melk en andere zuivelproducten aan de deur. Toen de zuivelfabrieken de levering per paard en wagen hadden afgebouwd, kozen ze voor bijna stille elektrische voertuigen voor hun leveringen in de vroege ochtend, in plaats van de luidruchtigere ICE- aangedreven bestelwagens en vrachtwagens.

In het midden van de jaren zestig lanceerde Smith de Smith Cabac, de eerste vlotter met een cabine achterin, zodat de melkman het voertuig aan beide kanten kon verlaten. Smith produceerde vier series van de Cabac; de 65, 75, Jubileum 77 en 85. 

Schaal 1:76

Classix EM76669 

4,75

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0 )
Classix EM76669 NCB Electric - Milk Float Express Dairies - open cab heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: