opc_loader
Merken

Oxford 76AEC020 AEC Matador Tripoli Libya Artillery Tractor

Artikelnr: Oxford 76AEC020

AEC Matador Tripoli Libya Artillery Tractor

Oxford 76AEC020 

19,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

AEC Matador Tripoli Libya Artillery Tractor

AEC Matador was een artillerietrekker geproduceerd door de Engelse vrachtwagenproducent Associated Equipment Company voor de Britse krijgsmacht in de Tweede Wereldoorlog.

Het Britse leger heeft het voertuig vooral gebruik als artillerietrekker voor middelzwaar geschut. Het laadgedeelte bood ruimte voor de bemanning en munitie. In de strijd in Noord-Afrika werd de Matador ook van een zesponder antitankkanon voorzien, de Deacon. Een aantal exemplaren van de Matador zijn door de Britse luchtmacht gebruikt als standaard vrachtwagen. De 6x6 versie deed met name dienst als brandstoftanker en kraanwagen.

Het Britse leger nam pas in laat in de jaren zestig afscheid van het voertuig; een bewijs van de goede kwaliteit. Na de oorlog zijn veel voertuigen ook in civiele handen gekomen. De Matador werd gebruikt als vrachtwagen, als bergingsvoertuig en werd vooral gewaardeerd vanwege de goede prestaties in moeilijk terrein.

Schaal; 1:76

Oxford 76AEC020 

Beoordelingen ()
Oxford 76AEC020 AEC Matador Tripoli Libya Artillery Tractor heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Oxford 76AEC020 AEC Matador Tripoli Libya Artillery Tractor


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: