opc_loader
Merken

Oxford 76SET65 BLOODHOUD Guided Missile with Launching Ramp, Loading Trolley and RAF Land Rover

Artikelnr: Oxford 76SET65

BLOODHOUD Guided Missile with Launching Ramp, Loading Trolley and RAF Land Rover

Oxford 76SET65 

31,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

BLOODHOUD Guided Missile with Launching Ramp, Loading Trolley and RAF Land Rover

Onze Bloodhound Missile Set uit de jaren 50 bestaat uit een Bristol Bloodhound Guided Missile, compleet met Launching Ramp en Loading Trailer op schaal 1:76.

De kernkop wordt voortgetrokken door een Land Rover Series 1 op schaal 1:76 met Canvas Back in donkerblauwe RAF-kleurstelling. Het RAF-rondel is aangebracht op de raket zelf en op de voorvleugel van de Land Rover. Deze ingewikkelde set wordt gepresenteerd in een verpakking in retrostijl met het uitgebreide modeldetail in kleur. Ons Oxford-model bevat veel details van het echte werk, dat voor zijn tijd als zeer geavanceerd werd beschouwd.

De Bristol Bloodhound werd in de jaren vijftig ontwikkeld als een oppervlak voor luchtraketten en vormde als onderdeel van de RAF het belangrijkste luchtverdedigingswapen van het VK tot in de jaren negentig. Het had een totale lengte van bijna 9 meter, een spanwijdte van bijna drie meter en een bereik van 190 km bij een snelheid van Mach 2,7. Het geleidingssysteem werd geclassificeerd als een semi-actief radar-homing-systeem. De raket werd gelanceerd vanaf een vast geïnstalleerd lanceerplatform. Het laatste RAF-raketskader stopte in 1991, maar sommige overzeese landen bleven Bloodhound inzetten tot het einde van het decennium.

Schaal 1:76

Oxford 76SET65 

Beoordelingen ()
Oxford 76SET65 BLOODHOUD Guided Missile with Launching Ramp, Loading Trolley and RAF Land Rover heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Oxford 76SET65 BLOODHOUD Guided Missile with Launching Ramp, Loading Trolley and RAF Land Rover


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: