opc_loader
Merken

Oxford 76WOT001 Fordson WOT 1 Crash Tender RAF Camouflage

Artikelnr: Oxford 76WOT001

Fordson WOT 1 Crash Tender RAF Camouflage

Oxford 76WOT001 

23,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Fordson WOT 1 Crash Tender RAF Camouflage

FORDSON WAR OFFICE TYPE ONE Fire Tender (WOT1) WW2

Een brandcrashtender uit WO II zoals gebruikt door de RAF, die zowel brandweerlieden als militaire verzamelaars zal aanspreken.

De Fordson WOT1 (War Office Type 1) grote schuimtenders werden vanaf 1940 in de Ford Dagenham-fabriek vervaardigd en verving elke productie van Ford's civiele reeks auto's en tractoren. De WOT1 werd geïntroduceerd als een chassis voor algemene doeleinden en tijdens de oorlog had hij zoeklichten, spervuur ​​ballonnen en schuimblussers. De WOT1 vormde de steunpilaar van de brandbestrijdingsmiddelen van de Royal Air Forces op jacht- en bommenwerpersbases tijdens de Tweede Wereldoorlog en de vroege naoorlogse jaren. Het vervoerde 300 liter water en 65 liter schuim. Het zou vier bemanningsleden hebben vervoerd.

Dit Oxford-model stelt een eenheid voor die na D-day in Europa diende bij de oprukkende strijdkrachten en tijdens de Berlijnse luchtbrug branddekking bood in Duitsland. Onze WOTTY is gedecoreerd in een beige en bruin camouflageschema en is geregistreerd 10 81 40. De tender draagt ​​de boegschroef en wordt geleverd met slangen en gereedschap, klaar voor gebruik.

Schaal 1:76

Oxford 76WOT001 

Beoordelingen (0 )
Oxford 76WOT001 Fordson WOT 1 Crash Tender RAF Camouflage heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: