opc_loader
Merken

Hobby Master HA8311 Supermarine  Mk.IXb flown by Wg Cdr J.E."Johnnie" Johnson

Artikelnr: Hobby Master HA8311

Supermarine Spitfire Mk.IXb flown by Wg Cdr J.E."Johnnie" Johnson

De Supermarine Spitfire was een Brits jachtvliegtuig. Het toestel werd in 1938 in productie genomen door Supermarine Division, Vickers Armstrong Ltd.. Het toestel werd gedurende de gehele Tweede Wereldoorlogingezet door de geallieerden, voornamelijk door de RAF. Er werden in totaal 20.340 stuks gebouwd. Daarnaast bestond ook nog de variant Seafire, waarvan er 2.594 werden gebouwd.

De Spitfire valt op door zijn stroomlijn en ellipsvormige vleugels. De versie Mk. XIV haalde een maximumsnelheid van 721 km/h op een hoogte van 8000 meter. Het vliegtuig is vooral bekend door de beslissende rol die het speelde tijdens de Slag om Engeland.

De meeste deskundigen zijn van mening dat de vliegeigenschappen van de Spitfire en zijn Duitse tegenstander, de Messerschmitt Bf 109 elkaar maar weinig ontliepen. De voordelen van de Spitfire waren de bijzondere vleugels, die een betere manoeuvreerbaarheid gaven. Ook had het toestel een groter motorvermogen en een beter zicht vanuit de cockpit. De bolvormige kap bood de mogelijkheid om zowel naar beneden, naar boven als in het rond te kijken. 

Eén uitvoering mogelijk;

  • Spitfire Mk.IXb - flown by Wg Cdr J.E."Johnnie" Johnson, Kenley Wing, Summer 1943.

Schaal 1:48

Hobby Master HA8311 

56,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
Hobby Master HA8311 Supermarine  Mk.IXb flown by Wg Cdr J.E."Johnnie" Johnson heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Hobby Master HA8311 Supermarine  Mk.IXb flown by Wg Cdr J.E."Johnnie" Johnson


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: