opc_loader
Merken

ATLAS 4909327 Boulton Paul Defiant NF Mk.II Nightfighter

Artikelnr: ATLAS 4909327

Boulton Paul Defiant NF Mk.II Nightfighter

ATLAS 4909327 

19,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Boulton Paul Defiant NF Mk.II Nightfighter

De Boulton Paul Defiant was een Brits gevechtsvliegtuig en bommenwerper-interceptor die in het begin van de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt.

De Defiant is ontworpen en gebouwd door Boulton Paul Aircraft als een "turret fighter" en diende bij de Royal Air Force (RAF). Eigentijds met de Blackburn Roc van de Royal Navy, leek het concept van een torenjager enigszins op de Bristol Fighter uit de Eerste Wereldoorlog. In de praktijk bleek de Defiant kwetsbaar voor de meer wendbare Messerschmitt Bf 109-jagers van de Luftwaffe; cruciaal was dat de Defiant geen voorwaarts gerichte kanonnen had. Het werd later met succes gebruikt als nachtjager, voordat het uit de gevechtsdienst werd gehaald ten gunste van de Bristol Beaufighter en de Havilland Mosquito. De Defiant vond uiteindelijk gebruik in artillerietraining, het slepen van doelen, ECM en luchtredding op zee. Onder RAF-piloten had het de oneerbiedige bijnaam "Daffy".

Uitvoering;

  • Boulton Paul Defiant NF Mk.II - Royal Air Force, Nightfighter Squadron, 1940/'41.

Schaal 1:72

ATLAS 4909327 

Beoordelingen ()
ATLAS 4909327 Boulton Paul Defiant NF Mk.II Nightfighter heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
ATLAS 4909327 Boulton Paul Defiant NF Mk.II Nightfighter


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: