opc_loader
Merken

Easy Model 37095 LYNX HAS.2 MLD Marine Helikopter

Artikelnr: Easy Model 37095

Modelwereld.eu heeft het grootste assortiment Easy Model vliegtuigen van Europa. 
Naast onze modellen, bouwpakketten en miniaturen leveren we ook alle toebehoren zoals verf en penselen. Kijk hier voor het aanbod decals, verf en lijmen in de categorie accessoires

28,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

LYNX HAS.2 MLD Marine Helikopter

De Westland Lynx is een Britse multifunctionele tweemotorige militaire helikopter ontworpen en gebouwd door Westland Helicopters in de fabriek in Yeovil

Oorspronkelijk bedoeld als een utiliteitsvaartuig voor zowel civiel als maritiem gebruik, leidde militaire interesse tot de ontwikkeling van zowel slagveld- als marinevarianten. De Lynx ging in 1977 in gebruik en werd later geadopteerd door de strijdkrachten van meer dan een dozijn landen, voornamelijk dienend op het slagveldanti-pantserzoek- en reddingsacties en anti-onderzeeër oorlogsvoering.

Eerste productieversie voor de Royal Navy (HAS.2) en de Franse marine (Mk.2(FN)), aangedreven door Gem 2-motoren en met onderstel op wielen, inklapbare rotors en staart- en dekvergrendeling. HAS.2 uitgerust met British Sea Spray-radar, met Mk.2 (FN) met Franse radar en dipping sonar. Wanneer het wordt gebruikt in de anti-onderzeeërrol, kan het twee torpedo's of dieptebommen dragen. Voor anti-grondoorlogvoering is het uitgerust met ofwel vier Sea Skua- raketten (Koninklijke Marine) of vier AS.12- raketten (Franse marine).

Eén uitvoering;

  • LYNX HAS.2 - UH-14 No.7 Squadron Royal Netherlands Naval Air Force MLD, 1978.

Afmeting;

  • Lang: 175mm.

Schaal 1:72

Released by Easy Model in 2011.

Easy Model 37095

Beoordelingen ()
Easy Model 37095 LYNX HAS.2 MLD Marine Helikopter heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Easy Model 37095 LYNX HAS.2 MLD Marine Helikopter


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: