opc_loader
Merken

IXO Models PIXJ021 Curtiss P-40N Warhawk

Artikelnr: IXO Models PIXJ021

Curtiss P-40N Warhawk

De Curtiss P-40 was een Amerikaans eenmotorig, eenzitter, volledig metalen jager en grondaanvalsvliegtuig dat voor het eerst vloog in 1938.

Het werd gebruikt door de luchtmacht van 28 landen, waaronder die van de meeste geallieerde machten tijdens de Tweede Wereldoorlog II, en bleef in de eerstelijnsdienst tot het einde van de oorlog. In november 1944, toen de productie van de P-40 ophield, was 13.738 gebouwd. Het ontwerp van de P-40 was een aanpassing van de vorige Curtiss P-36;deze kortere ontwikkeltijd en maakte een snelle toegang tot productie en operationele service mogelijk.Warhawk was de naam die het Air Corps van het Amerikaanse leger aannam voor alle modellen, waardoor het de officiële naam in de Verenigde Staten werd voor alle P-40's. Het Britse Gemenebest en Sovjet luchtstrijdkrachten gebruikten de naam Tomahawk voor modellen gelijk aan de P-40B en P-40C, en de naam Kittyhawk voor modellen die gelijkwaardig zijn aan de P-40D en alle latere varianten. P-40's zagen eerst gevechten met de Britse Commonwealth-eskaders van de Desert Air Force (DAF) in het Midden-Oosten en Noord-Afrikaanse campagnes, in juni 1941. Het No. 112 Squadron van de Royal Air Force was een van de eersten die Tomahawks uitbaatten, in het noorden. Afrika, en de eenheid was de eerste met het logo van de "haaientand", en kopieerde soortgelijke markeringen op sommige Luftwaffe Messerschmitt BF 110 tweemotorige jagers. Het logo werd het meest beroemd gebruikt op P-40s door de Flying Tigers in China.

Eén uitvoering mogelijk;

  • Curtiss P-40N Warhawk - Chinese luchtmacht, 3th Fighter Group, 7th Fighter Squadron, "Boss's Hoss", Bill Reed, China, 1944.

De serie "Junior 1:72" van de IXO-modellen presenteert betaalbare, kant en klare gegoten modellen van militaire vliegtuigen.

IXO "Junior 1:72" diecast vliegtuigen functie:

  • Diecast constructie van metaal en kunststof.
  • Realistische paneellijnen, antennes, toegangspanelen en oppervlaktedetails.
  • Verwisselbaar verlengd / ingetrokken landingsgestel.
  • Presentatiestand om het vliegtuig "tijdens de vlucht" weer te geven.

Schaal 1:72

IXO Models PIXJ021 

32,50

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen ()
IXO Models PIXJ021 Curtiss P-40N Warhawk heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
IXO Models PIXJ021 Curtiss P-40N Warhawk


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items