opc_loader
Merken

Fujimi 762258 / S.W.A.25 PANTHER Ausf.G German Medium Tank

Artikelnr: Fujimi 762258 / S.W.A.25

PANTHER Ausf.G German Medium Tank

Fujimi 762258 / S.W.A.25 

16,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

PANTHER Ausf.G German Medium Tank

De Panzerkampfwagen V, vanaf 27 februari 1944 alleen Panther genoemd, Sd.Kfz. 171, is een middelzware tank die door nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog op verschillende fronten werd ingezet. 

Toen de Panther tank aan Adolf Hitler gepresenteerd werd, was hij er ondanks de in feite grote technische onrijpheid zo van onder de indruk geweest dat hij het bevel gaf dat ze meteen zonder verdere test in productie genomen moesten worden. Hij stelde zelfs in 1943 het in het oosten in voorbereiding zijnde grote zomeroffensief (Operatie Zitadelle, beter bekend als de Slag om Koersk) uit, opdat er een aantal van de nieuwe Panther en Ferdinands aan mee konden doen. De constructeurs waarschuwden hem dat de tank nog grote technische mankementen had die opgelost moesten worden, maar dat legde Hitler naast zich neer. De 200 Panthers, ingedeeld bij het aparte Pantherregiment von Lauchert, kwamen vlak voor het begin van het offensief aan, vaak met rokende transmissies, of een gebroken ophanging. Van de Panthertanks die deelnamen aan de slag om Koersk waren op de derde dag nog maar veertig inzetbaar. De meeste vielen uit door de hierboven genoemde problemen, maar ook kwam een eenheid Panthertanks meteen na de start van het offensief in een niet ontdekt Sovjetmijnenveld terecht. Ondanks het slechte begin hadden de Duitsers wel door dat ze iets goeds in handen hadden, en de constructeurs begonnen al gauw de technische gebreken van de tank op te lossen. De inzetbaarheid bleef echter lager dan bij de Tiger. Over het hele oostfront gemeten was in 1944 tussen de dertig en zestig procent van de voertuigen defect.

Drie uitvoeringen mogelijk;

Schaal 1:76

Released by Fujimi in 2009.

Fujimi 762258 / S.W.A.25 

Beoordelingen ()
Fujimi 762258 / S.W.A.25 PANTHER Ausf.G German Medium Tank heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Fujimi 762258 / S.W.A.25 PANTHER Ausf.G German Medium Tank


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: