opc_loader

Menu

Heller 79632 British Commandos

Artikelnr: Heller 79632

British Commandos

Heller 79632 

6,95
  • Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
  • Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden
Beschrijving

British Commandos

De Commando's, ook bekend als de Britse Commando's, werden gevormd tijdens de Tweede Wereldoorlog in juni 1940, op verzoek van Winston Churchill, voor speciale troepen die aanvallen konden uitvoeren op het door Duitsland bezette Europa.

Aanvankelijk afkomstig uit het Britse leger uit soldaten die zich vrijwillig aanmeldden voor de Special Service Brigade , zouden de gelederen van de Commando's uiteindelijk worden gevuld door leden van alle takken van de Britse strijdkrachten en een aantal buitenlandse vrijwilligers uit de door Duitsland bezette landen. Tegen het einde van de oorlog hadden 25.000 mannen de Commandocursus in Achnacarry gevolgd. Dit totaal omvat niet alleen de Britse vrijwilligers, maar ook vrijwilligers uit GriekenlandFrankrijkBelgiëNederland, Canada, Noorwegen en Polen. De United States Army Rangers en US Marine Corps Raiders, het Portugese Fuzileiros en het Portugese Marine Corps waren gemodelleerd naar de Commando's.

De Commando's bereikten in oorlogstijd een sterkte van meer dan 30 eenheden en vier aanvalsbrigades en dienden op alle oorlogsgebieden, van de poolcirkel tot Europa en van het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten tot Zuidoost-Azië. Hun operaties varieerden van kleine groepen mannen die vanuit zee of per parachute landden, tot een brigade van aanvalstroepen die de leiding hadden over de geallieerde invasies in Europa en Azië.

Schaal 1:72

Released by Heller in 1999.

Heller 79632

Beoordelingen ()
Heller 79632 British Commandos heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Heller 79632 British Commandos
Review plaatsen

Meest recente reviews

Laatst bekeken items