opc_loader
Merken

Heller 49653 Duitse para's

Artikelnr: Heller 49653

German paratroops

Heller 49653 

6,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

German paratroops

De Fallschirmjäger der Wehrmacht was een van de meest prestigieuze elite-eenheden van het Duitse leger in de Tweede Wereldoorlog.

De Fallschirmjäger (Jager is de Duitse term voor licht-bewapende infanterie) waren gespecialiseerd in verrassingsaanvallen ver achter de vijandelijke linies. Deze aanvallen werden altijd uitgevoerd vanuit de lucht met behulp van parachutes en zweefvliegtuigen. De Fallschirmjäger hoorden, organisatorisch gezien, bij de Luftwaffe en droegen daarom blauwe luchtmachtuniformen.

De Fallschirmjäger kwamen vooral veel in actie bij de zogeheten Blitzkrieg-invasies: de jagers sprongen ver achter de vijandelijke linies uit hun vliegtuigen en namen belangrijke strategische doelen in waarna het voor de andere infanteriedivisies makkelijker was om het gebied te veroveren. De jagers kwamen voor het eerst in actie in Polen in 1939 en in mei 1940 speelden ze een grote rol bij de verovering van Nederland, België en Frankrijk. In 1941 werden ze tevens ingezet bij de verovering van het eiland Kreta. De jagers werden ook sporadisch ingezet bij de invasie van Rusland. In het verdere verloop van de oorlog nam het aantal invasies van het Duitse leger af waardoor de jagers eigenlijk een beetje overbodig werden. De jagers bleven veel buiten actie en vochten, wat grotere inzetten betreft, alleen nog maar in 1944 bij het verdedigen van het Franse stadje Carentan en in Italië in de Slag om Monte Cassino. Tijdens de geallieerde stormloop door België naar Nederland, werd het eerste parachutistenleger onder Kurt Student ingezet om een gat in het front tussen Antwerpen en Maastricht te dichten, maar dit leger beschikte over slechts 4000 getrainde para's.

Heller 49653 

Beoordelingen (0 )
Heller 49653 Duitse para's heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items