opc_loader
Merken

Pegasus 7650 LCVP Landing Craft with Crew and Soldiers

Artikelnr: Pegasus 7650

LCVP Landing Craft with Crew and Soldiers

Pegasus 7650 

22,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

LCVP Landing Craft with Crew and Soldiers

De Landing Craft, Vehicle, Personnel (LCVP), ook wel Higgins boat genoemd, is een landingsvaartuig dat vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog veel werd ingezet.

Het voertuig is ontworpen door de Amerikaan Andrew Higgins. Hij baseerde zijn ontwerp op boten die werden gebruikt bij missies in moerasachtige gebieden. De United States Marine Corps toonde interesse in zijn ontwerp omdat ze al langere tijd op zoek was naar geschiktere vaartuigen voor landingen, en hun eigen Bureau of Construction and Repair niet aan de wensen kon voldoen. Bij testen in 1938 bleek Higgins’ model aan alle verwachtingen te voldoen.

In totaal werden er 20.000 exemplaren van de LCVP gebouwd door Higgins Industries en licentiehouders. LCVP’s werden doorgaans gemaakt van multiplex. De boten konden 36 mensen vervoeren en snelheden van 9 knopen (17 kilometer per uur) halen. De boeg van de boot kan neer worden gelaten als laadklep.

Commandant Dwight Eisenhower noemde de LCVP cruciaal voor de geallieerde landing in Normandië, en de landingen in Afrika en Italië.

Highly detailed plastic pieces molded in gray and khaki green. Great for war gaming.

  • 1 LCVP,
  • 3 crew
  • 15 soldiers
  • 1 water base

Schaal 1:72

Released by Pegasus in 

Pegasus 7650

Beoordelingen ()
Pegasus 7650 LCVP Landing Craft with Crew and Soldiers heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Pegasus 7650 LCVP Landing Craft with Crew and Soldiers


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: