opc_loader
Merken

Zvezda 6174 BRITISH HEADQUARTERS WWII

Artikelnr: Zvezda 6174

BRITISH HEADQUARTERS WWII

Zvezda 6174 

4,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

BRITISH HEADQUARTERS WWII

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vormde het Britse leger in totaal 43 infanteriedivisies. Aan het begin van de oorlog telde de staf van de divisie ongeveer 13.800 officieren en soldaten, terwijl dit aantal in 1944 was toegenomen tot ongeveer 18.300 mensen.

Deze significante verandering in de positie was voornamelijk te wijten aan de toename van verschillende soorten ondersteunende eenheden, en niet aan de toename van het aantal infanteristen zelf. In 1944 bestond de Britse infanteriedivisie uit drie infanteriebrigades, elk met een eigen hoofdkwartier, een stafpeloton, 3 infanteriebataljons en technische eenheden. Het is vermeldenswaard dat een enkel infanteriebataljon ongeveer 780 officieren en soldaten telde en talrijke ondersteunende eenheden had (bijvoorbeeld een mortierpeloton of een verkenningspeloton). De divisie omvatte ook een artilleriebrigade met vijf artillerieregimenten (waaronder een anti-tank en een AA), een bataljon machinegeweren en mortieren, evenals verkennings-, communicatie- en sapper-eenheden. Een belangrijk element dat de mobiliteit van de Britse infanteriedivisie vergroot, was de volledige motorisering. Het primaire wapen van de Britse infanterist was het Lee Enfield No.1 of No.4 geweer. Als machinegeweren werden onder meer Sten-machinepistolen, Bren-handmachinegeweren en Vickers-machinegeweren gebruikt. De meest gebruikte antitankwapens waren de 40 en 57 mm 2- en 6-ponder kanonnen, en later ook de 76 mm 17-ponder kanonnen. De belangrijkste bewapening van de veldartillerie was op zijn beurt de zeer succesvolle Ordnance QF 25-ponder houwitser.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden in totaal enkele tientallen divisies gevormd binnen het Britse leger, en aan het einde van de oorlog dienden ongeveer 2,9 miljoen mensen in zijn gelederen. Natuurlijk werd dit een van de belangrijkste legers van de Tweede Wereldoorlog uitgevochten door zijn officierskorps. Een aanzienlijk deel van de Britse hoge officieren van 1939 tot 1945 studeerde af aan de Royal Military Academy, Woolwich, of de Royal Military College, Sandhurst. Ze waren - meestal - goed voorbereid op hun rol op het slagveld, maar bleken vaak te conservatief op het slagveld en handelden te methodisch. Voorbeelden zijn de planning en uitvoering van de tegenaanval bij Arras in mei 1940 of de gevechten in de omgeving van Caen in de zomer van 1944. Tegelijkertijd kon het Britse officierskorps echter leren, getuige de lessen die werden getrokken uit de gevechten met Rómmels troepen in de woestijn in 1941-1942. Hij was ook in staat om zeer succesvolle offensieve operaties uit te voeren - een perfect voorbeeld is Operatie Compass aan het begin van 1940/1941 onder leiding van generaal Richard O'Connor. Ze beschouwde zichzelf als de meest vooraanstaande Britse bevelhebber van de Tweede Wereldoorlog - min of meer terecht - veldmaarschalk Bernard Law Montgomery, maar het is ook het vermelden waard, bijvoorbeeld de generaals Dempsey, Horrocks en Hobart.

Afmeting;

  • Hoog; 24 mm.

Aantal figuren; 4

Aantal onderdelen; 21

Schaal 1:72

Released by Zvezda in 2021.

Zvezda 6174 

Beoordelingen ()
Zvezda 6174 BRITISH HEADQUARTERS WWII heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Zvezda 6174 BRITISH HEADQUARTERS WWII


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items