opc_loader
Merken

Home Made in Hilversum 3502 Heavy Machine Gun Bunker

Artikelnr: Home Made in Hilversum 3502

Heavy Machine Gun Bunker

Home Made in Hilversum 3502 

34,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Heavy Machine Gun Bunker

Een bunker is een militair verdedigingswerk dat een zekere mate van bescherming biedt tegen beschietingen en bombardementen.

Het betreft een overdekt zelfstandig, klein verdedigingswerk dat soms voorzien is van een schuilkelder. Bunkers hebben meestal een enkelvoudige functie zoals geschutsopstelling, commandopost of schuilplaats. Het merendeel van de bunkers werd gebouwd van hout of baksteen, al dan niet versterkt met beton. De term bunker komt uit het Engels (ook het Duitse gelijkluidende woord) en werd voor het eerst in Nederland gebruikt in de Tweede Wereldoorlog. Eerder werd de term kazemat gehanteerd.

Bunkers zijn vooral bekend als de grote massieve gevaarten van gewapend beton die deel uitmaakten van de Duitse Atlantikwall. Ze zijn uitgevoerd met muren en daken van 2 tot 3,5 meter dik.

De kleinste Duitse betonnen bunker uit de Tweede Wereldoorlog werd Tobruk genoemd. Het is feitelijk niet meer dan een betonnen schuttersput met een klein verblijf eraan vast. Deze bunker komt nagenoeg in alle gebieden voor die door de Wehrmacht bezet zijn geweest.

Schaal 1:35

Home Made in Hilversum 3502 

Beoordelingen ()
Home Made in Hilversum 3502 Heavy Machine Gun Bunker heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Home Made in Hilversum 3502 Heavy Machine Gun Bunker


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: