opc_loader
Merken

Airfix 01752 GERMAN MOUNTAIN TROOPS WWII

Artikelnr: Airfix 01752

GERMAN MOUNTAIN TROOPS WWII

Airfix 01752 

24,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

WWII GERMAN MOUNTAIN TROOPS

Gebirgsjäger is het lichte infanteriedeel van de alpine of bergtroepen ( Gebirgstruppe ) van DuitslandOostenrijk en Zwitserland. Het woord Jäger is een karakteristieke term die wordt gebruikt voor lichte infanterie of lichte infanterist in een continentale Europese militaire context.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stichtten de Wehrmacht en Waffen-SS een aantal berginfanterie-eenheden.

In 1941 werd in Noorwegen een heel korps gevormd. De divisies waren licht uitgerust en een groot deel van het transport werd verzorgd door muilezels. Deze berginfanterie was uitgerust met minder automatische wapens dan reguliere infanterie, maar de machinegeweren MG 34 of MG 42 kregen meer munitie dan hun reguliere infanterietegenhangers. Berginfanterie werd geïdentificeerd door de edelweiss-insignes die op hun mouwen en hun petten werden gedragen.

Berginfanterie nam deel aan vele veldslagen, waaronder Operatie WeserübungOperatie Silver FoxOperatie Platina Fox en Operatie Poolvos, de operaties in de Kaukasus, de Gotische Linie, de invasie van Kreta en de veldslagen in de Franse Vogezen. Speciale uitrusting werd voor hen gemaakt, waaronder het G33 / 40 mauser-geweer op basis van het VZ.33-geweer.

Schaal 1:72

Released by Airfix in 1986.

Airfix 01752 

Beoordelingen ()
Airfix 01752 GERMAN MOUNTAIN TROOPS WWII heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Airfix 01752 GERMAN MOUNTAIN TROOPS WWII


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items