opc_loader
Merken

ESCI 234 Napoleonic Wars Waterloo 1815 French Artillery

Artikelnr: ESCI 234

Napoleonic Wars Waterloo 1815 French Artillery

ESCI 234 

14,95

Uitverkocht

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

Napoleonic Wars Waterloo 1815 French Artillery

De Slag bij Waterloo was een veldslag op zondag 18 juni 1815 nabij Waterloo, een plaatsje net ten zuiden van Brussel, destijds gelegen in Nederland, tegenwoordig in België

Napoleon Bonaparte werd hier definitief verslagen door een coalitie van enerzijds BritseNederlandse en Hannoverse eenheden onder opperbevel van Wellington en anderzijds een Pruisisch leger onder commando van maarschalk von Blücher.

De Artillerie is gebaseerd op de historische Artillerie à Pied de la Garde Impériale. Historisch gezien was de artillerie de ruggengraat van het Franse leger, aangezien Napoleon officier bij de artillerie was voordat hij de positie van generaal bereikte. Franse kanonnen werden vaak massaal gebruikt, met name in Wagram, waar een  grote batterij  bestaande uit meer dan 80 kanonnen de Oostenrijkse rechter- en middenzijde bestookte en de beslissende factor achter de overwinning was. De artillerie werd consequent door Napoleon gebruikt om enorme verliezen aan de vijand toe te brengen, zoals Napoleon ooit zei: "God vecht aan de kant van de beste artillerie".

Aantal figuren; 16 

Schaal 1:72

Released by ESCI in 1983.

ESCI 234 

Beoordelingen ()
ESCI 234 Napoleonic Wars Waterloo 1815 French Artillery heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
ESCI 234 Napoleonic Wars Waterloo 1815 French Artillery


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: