opc_loader
Merken

Pegasus hobbies 7224 WWII German Fallschirmjäger

Artikelnr: Pegasus hobbies 7224

WWII German Fallschirmjäger

Pegasus hobbies 7224 

15,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beschrijving

WWII German Fallschirmjäger

De Fallschirmjäger der Wehrmacht was een van de meest prestigieuze elite-eenheden van het Duitse leger in de Tweede Wereldoorlog.

De Fallschirmjäger waren gespecialiseerd in verrassingsaanvallen ver achter de vijandelijke linies. Deze aanvallen werden altijd uitgevoerd vanuit de lucht met behulp van parachutes en zweefvliegtuigen. De Fallschirmjäger vielen organisatorisch gezien onder de Luftwaffe en droegen daarom blauwe luchtmachtuniformen. De vijf divisies Fallschirmjäger hadden een totale sterkte van 35.000 man. Het concept van de Fallschirmjäger heeft een grote invloed gehad op de techniek van oorlog voeren in het algemeen.

De Fallschirmjäger kwamen vooral veel in actie bij de zogeheten Blitzkrieg-invasies. Ze sprongen ver achter de vijandelijke linies af en namen belangrijke strategische doelen in, waarna het voor de andere infanteriedivisies makkelijker was om het gebied te veroveren. Ze kwamen voor het eerst in actie in Polen in 1939 en speelden in mei 1940 een grote rol bij de verovering van Nederland, België en Frankrijk. Door de aard van het Nederlandse landschap waren de landingen in Nederland echter veelal onsuccesvol en ging veel materieel verloren. In 1941 werden ze tevens ingezet bij de verovering van het eiland Kreta en sporadisch bij de invasie van Rusland.

Aantal figuren; 40

Schaal 1:72

Pegasus hobbies 7224 

Beoordelingen ()
Pegasus hobbies 7224 WWII German Fallschirmjäger heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Pegasus hobbies 7224 WWII German Fallschirmjäger


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: