opc_loader
Merken

Dragon 6501 BRITISH S.A.S.

Artikelnr: Dragon 6501

BRITISH S.A.S.

De Special Air Service (SAS) is een Special Forces-eenheid afkomstig uit Groot-Brittannië. Deze eenheid is een voorbeeld (geweest) voor de oprichting van veel andere special forces. Veel missies van de SAS zijn zeer goed geslaagd en ze staan bekend om hun goede reputatie en goed getrainde soldaten. Voor de specialisten die voor de SAS werken staat de SAS voor: Speed Aggression Surprise. Hun motto: Who dares, wins (Engels voor: Wie durft wint.)

Er werd een speciale eenheid binnen het regiment opgericht om nieuwe tactieken te verzinnen, de zogenoemde CRW (Counter Revolutionary Warfare wing). De SAS had als een van de eerste ter wereld een operationeel antiterreur team. In 1980 bestormden leden van de eenheid het gebouw van de Iraanse Ambassade, waarin zes Iraanse terroristen zich hadden verschanst met 26 gijzelaars waarvan ze er twee doodschoten. De hele operatie werd door de BBC gefilmd en bepaalt grotendeels het beeld dat de buitenwereld van de eenheid heeft.

In 1982 vocht het regiment in de Falklandoorlog waar ze observatieposten inrichtten om de Argentijnen in de gaten te houden en waar het regiment een grootscheepse aanval deed op een Argentijns vliegveld op Pebble Eiland. Tijdens de eerste Golfoorlog werd het regiment massaal ingezet in Irak tijdens de jacht op de Scudraketten. Over deze acties in Irak is een groot aantal boeken geschreven, zoals Bravo Two Zero en 'de achtste man'. In de jaren negentig was het regiment actief in Bosnië en Sierra Leone. Na 2001 in Afghanistan, waar ze jacht maakten op Taliban- en Al-Quaida-strijders, en Irak.

Aantal onderdelen; 58

Schaal 1:35

Dragon 6501 

14,95

Ophalen bij een afhaalpunt mogelijk
 Voor 15.00 uur besteld dezelfde dag verzonden

Beoordelingen (0)
Dragon 6501 BRITISH S.A.S. heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items